Portakal Kabuğunda Vişneli Jöle

13:56 Dilek Toksoy 1 Comments

Portakal Kabuğunda Vişneli Jöle
Geçenlerde pek seyretmediğim bir kanalda bir yemek programına takıldım tesadüfen. Berna Gürşen hanımefendi pek güzel yemekler yaptı, anlattı, doğrusu hayran kaldım. Onun tarifinden yaptığım bu tatlıyı bloğumda paylaşmak istiyorum. Aylin çok sevdi ve hemen hemen hepsini o yedi. Ben kahvemi yudumlarken, siz  de portakalın içini oymaya başlayın.

Malzemeler:
3 adet portakal
1 poşet hazır vişneli jöle
Yapılışı:
Portakalları iyice yıkayıp kurulayın. Bıçaakla ortasından ikiye kesin. Bir kaşık yardımıyla portakalın içini dikkatlice oyun ve sonradan portakallı kek yapımında kullanmak üzere bir kenara kaldırın, yani atmayın, değerlendirin. Diğer taraftan jöleyi tarifne göre hazırlayın ve donmadan oyduğunuz portakalların içini kepçeyle doldurun. Birn tepsiye dizip, buzdolabında 3 saat kadar katılaşması için bekletin. Katılaşan portakalları tekrar ikiye bölün ve servis tabağına dizip afiyetle yiyin. Ben görünüşünü çok sevdim, tadı da güzeldi. Değişiklik arayanlar için denemenizi tavsiye ederim. Herkese sevgiler, afiyet ve huzurla geçen günler diliyorum.


Portakal Kabuğunda Vişneli Jöle

Portakal Kabuğunda Vişneli Jöle

Portakal Kabuğunda Vişneli Jöle

Portakal Kabuğunda Vişneli Jöle

Portakal Kabuğunda Vişneli Jöle
                                           SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                              DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

1 yorum:

  1. Çok güzel fikir. Ben jöleyi çok severim.. Bu şekilde sunumu muhteşem olmuş.. Ellerine sağlık. İzmirdenlezzetlerden sevgiler... birde robotmusunu kaldırırsan süper olur..:)

    YanıtlaSil