Nuraniye Tarifi

15:37 Dilek'le Mutfakta 8 Comments

Nuraniye 
Kabaktan yapılan bir meze ve sarımsakla yoÄŸurdun enfes tadıyla karışıp şöyle bir yayılıyor servis tabağına. Bu tarifi de Zonguldak'ta yaÅŸayan annemin arkadaşından öğrenmiÅŸtim.  Adını neden Nuraniye koymuÅŸlar, bilmiyorum doÄŸrusu. Galiba Nuran isminde bir kadın yapmış...) Yaz, kış yaptığım bir mezedir. Ä°llaki içki sofrasında olması gerekmiyor tabi. Sofranızda bir çeÅŸit, çatalınızı daldıracağınız alternatif bir tat olarak düşünelim. Kabağın ne kadar faydalı olduÄŸunu da bilerek sık sık yapmamızda fayda var. 

Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
6 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
tuz, karabiber
pul biber
dereotu
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını kazıyıp bir kaba rendeleyin. Tavaya hanavda dövdüğünüz sarımsakları ve yağı koyup biraz kavurun. Sonra rendelediğiniz kabakları ekleyin. kabaklar yumuşayıncaya kadar kavurun. Kavurma işlemi bitince ocağın altını kapatın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra süzme yoğurdu, mayonezi, tuzu, cevizi, karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Servis tabağına koyup pul biber ve dereotuyla servis yapın. Herkese afiyet olsun.

Nuraniye 


Nuraniye 

                                            SEVGÄ°YLE PÄ°ÅžEN YEMEKLERDEN
                                                               DÄ°LEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARÄ°FLER

8 yorum:

  1. bu tarz tarifleri çok beğeniyorum. İçersien salatalıkda rendeleyince çok yakışıyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşkrler Nursevin hanımcım..evett..hem kolay hem leziz hem de yararlı..yoğurtla her sebzeyi harmanlayabiliriz aslında..

      Sil
  2. Çok açım. Kabak bile yerim valla. Çok güzel görünüyor Dilek Ablacım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canımmm..açken bu kabak çok güzel gidiyo inan..) ama bu akşam yazabilirsem başka tariflerim de var..ağzının suyu akacak..)

      Sil
  3. Ben de sık sık yaparım , bazen kavurmadan çiğden de yapıyorum çok lezzetli oluyor, ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Neşeciğim, çiğden de yiyorum ben..bir restoranda yemiştim ve çok hoşuma gitmişti..

      Sil
  4. Ellerinize sağlık Dilek Hanım'cım. .Yogurda bende her sebzeyi yakistiriyorum..Ayşe Tüter tvde yapmisti yillar once ilgimi cekmisti havucla karisik yapiyorum bende..

    YanıtlaSil
  5. Dimi ama harikanoluyor..soğuk soğuk..teşkrler yorum için..sevgiler

    YanıtlaSil