Rus Salatası

09:59 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

Rus Salatası
Bu salata bizim mutfağımızdan değil gibi görünse de bence çok tanıdık. Ne var yani patatesi, havucu, bezelyeyi mayonezle karıştır, koy tabağa ve al sana salata. Biz de süzme yoğurtla yaparız, turşu da doğrarız. Fakat bu tarifte turşu da yok, yoğurt da. Ben hazır garnitürle yaptım, siz isterseniz kendiniz haşlayıp yapabilirsiniz. Bir de içine haşlanmış yumurta koyup, salatayı rulo sarmaya çalıştım, pek beceremedim ama görüntü fena olmadı. Ayrıca hemen belirteyim, salatanın bu halini Ayşegül'ün Mutfağı'nda gördüm ve denemek istedim. 

Malzemeler:
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
Ya da hazır garnitür
2 adet haşlanmış yumurta
6 kaşık mayonez
tuz ve karabiber
maydanoz
Yapılışı:
Havuçları, patatesleri ve bezelyeyi bir tencerede haşlayın.  Havuçları ve patatesleri minik minik doğrayın. Hepsini bir kabın içine alıp, mayonezle karıştırın. Biraz da tuz ekleyip servis tabağına yaydığınız alüminyum folyonun üzerine dökün. Kaşıkla biraz bastırın ve ortasına haşlanmış iki adet yumurtayı bütün bir şekilde koyun. Folyoyu salatanın yumurtaları kapatacak şekilde kapatıp uzun dikdörtgen şekli verin.

Rus Salatası

 Buzdolabında 4 saat bekletin ve folyoyu dikkatlice çıkarın. Servis tabağına alın. Üzerini maydanoz, domates, biberle süsleyin.
Herkese afiyet olsun. 

Rus Salatası


Rus Salatası

Rus Salatası

                                          SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                                           DİLEK'LE MUTFAKTA


BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Çok şık ve gösterişli bir salata olmuş, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim yorumunuz için..

    YanıtlaSil