Sigara Böreği Tarifi

01:23 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

Sigara Böreği Tarifi
Malumunuz bu böreği herkes bilir. Ben hemen hemen her hafta pazara gider, köylülerin yaptığı yufkalardan alırım ve İzmir'in o güzel lor peyniriyle sararım sigara böreklerimi. Saklama kabında aralarına jelatin koyarak istifler, buzluğumda muhafaza ederim. Aniden bir misafirim gelince çıkarıp kullanmak için ya da pazar kahvaltılarında soframa zenginlik yaparım. Sanırım bu tadı hepimiz seviyoruz..

Malzemeler:
6 adet yufka
içi için:
yarım kilo İzmir tulum loru
maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Yufkaları üst üste serin ve önce dörde sonra da sekize bölün. Hatta daha da küçültebilirsiniz. Kesilen yufkaların geniş kısmına lorlu maydanozlu karışımdan bir yemek kaşığı koyup, sigara sarar gibi sarın ve uçlarını açılmaması için, hafif suyla ıslatıp kapatın. Tüm yufkaları bu şekilde sarıp, bir kızartma tavasında bol sıvı yağda nar gibi olana kadar kızartın. Kızarttığınız börekleri havlu bir kağıdın üzerine koyup, fazla yağını atmasını sağlayın. Daha sonra börekleri servis tabağına alıp afiyetle yiyin. Herkese afiyet olsun..


Sigara Böreği Tarifi

Sigara Böreği Tarifi
Sigara Böreği Tarifi

                               SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                          DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. bizim pazarda güzel yufka satan biri var ,o gün aldım,aldım,unutursam başkasından almıyorum .Uzun zaman oldu sigara böreği yapmayalı,yarın unutmam her halde almaya,ellerine sağılık ve hatırlatma için çoook teşekkürler.
    Sende de görüyorum yayınladan sonra doğurulama kodu ,bazen aceleye gelip selamım sana ulaşmıyor .

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık :)
    çok severim bende..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Mazes ciğim..inan anlamadım bu yayından sonra doğrulama kodunu ..açıklarsan sevinirim.Bilgisayarı iyi kullananlardanım ama bunu anlayamadım doğrusu..ayrıca yorumun için çok teşşkr ederim.. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Kalp kurabiye kardeş..benden de sana sevgiler..çok teşşkr..

    YanıtlaSil