Çilekli Muzlu İrmik Tatlısı

11:06 Dilek'le Mutfakta 9 Comments

Çilekli Muzlu İrmik Tatlısı
Bloğumla fazla ilgilenemediğimin farkındayım. Hem biraz hastayım, hem tadım yok..Yapmam gerekenler çoğaldı ve gözümde büyüyor. Bunları düşünürken akşam yaptığım tatlıyı paylaşmak istiyorum. Tatlı krizine girdim resmen. Çilek almıştım fakat pek tat yok, kuru kuru gitmiyor. Çileği tatlandırayım ben de dedim. İrmikle yapılan tatlılara bayılırım ve kolay olduğundan sık yaparım. Ve çilek benim meyvem, bir de aralarına muz da serptim daha leziz oldu. Değişik bir tarif değil, herkesin yaptığı tarzda bir tatlı bu. Hatta annelerimizden kalan tarifiyle.Bu tarifi şu an sabah yazıyorum ve inanın bir dilim kahvaltı yerine bu tatlıdan yedim. Tabiki bu kötü bir davranış oldu benim açımdan. Çünkü biraz kilo aldım ve yaz geliyor...Yememem lazım arkadaşlar, durdurun beni.

Malzemeler:
1 litre süt
6 yemek kaşığı toz şeker ( ben az şekerli seviyorum, siz daha fazla koyabilirsiniz )
10 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 kase çilek
1 adet muz
biraz ceviz içi
1 çay kaşığı toz tarçın
Yapılışı:
Derin bir tencereye sütü boşaltın. Daha sonra irmiği ve toz şekeri ekleyip tahta kaşıkla kaynayana kadar karıştırın. Biraz portakal ya da limon kabuğu rendeledim ben, lezzet katması bakımından. Vanilyayı da ekleyip 5 dk. kadar pişirin. 
İster kek kalıbını isterseniz herhangi bir borcamı ıslatıp pişen irmikli tatlının yarısını içine dökün. Kaşıkla yaydırın. Çilekleri ve muzları doğrayıp üzerlerine dizin ve geri kalan tatlıyı üzerine dökün. Kaşıkla düzelttikten sonra tekrar çilek ve muzla süsleyin. Ceviz içlerinden ve toz tarçından da serpip soğumak üzere buzdolabına kaldırın. İyice soğuyunca servis yapın. Herkese afiyet olsun, sevgiyle kalın ve bana dua edin.


Çilekli Muzlu İrmik Tatlısı

Çilekli Muzlu İrmik Tatlısı

Çilekli Muzlu İrmik Tatlısı

Çilekli Muzlu İrmik Tatlısı

Çilekli Muzlu İrmik Tatlısı

                                      SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                    DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

9 yorum:

  1. elıne sağlık cılek oldumu bır baska oluyor

    YanıtlaSil
  2. tam mevsimi :) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Çaktırmayın valla üç dilim yedim...teşekkür ediyorum yorrumlarınıza..kocaman sevgiler..Çilek le muzu yedim içim mutlulukla doldu galiba...)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler..afiyet olsun canım..

    YanıtlaSil
  6. Ara sıra yenir dert etme :-)Ellerine sağlık çok güzel görünüyor :-)

    YanıtlaSil
  7. Teşekkrler Neşe hanımcım..dert etmiyorum zaten boşver..arada sırada yiyeceğiz tabiki...sevgiler..sizin bloğunuzda çok güzel başarılar diliyorum..

    YanıtlaSil
  8. Merhaba dilek ben geldim, bloğunda misafirim şu anda.. Tatlında takıldım. Benimde çok sık yaptığım bir tatlı. Benden ufak bir tavsiye katılaştıktan sonra biraz katı yağ ilave edip kaşıkla çırpıyorum. Daha ince oluyor. Ellerine sağlık sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür edrim Nuran hanım..Önerinizi dikkate alırım, sevgilerimi yolluyorum..her zaman beklerim.

    YanıtlaSil