Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği ( Barbunya Plakisi )

19:18 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği
Mutfağımızın eşsiz lezzetlerinden olan fasulye gillerden barbunya fasulyesi benim ve annemin evinde en çok pişirilen ve sevilen yemeklerdendir. Okuldan eve döndüğümde annemin yaptığı barbunya yemeği bana inanılmaz enerji verirdi. Bütün zihinsel ve bedensel yorgunluğumu alırdı sanki. Bu lezzeti sofralarınızdan eksik etmeyin ve zeytinyağlı tüketmeye özen gösterin. Her yaz barbunyaları kabuklarından ayıklar ve derin dondurucuda saklarım. Kışın mis mis yeriz. 

Malzemeler:
Yarım kilo taze barbunya
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 adet havuç
2 adet yeşil biber
2 adet domates
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
maydanoz
limon
Yapılışı:
Barbunyaları 5 dk kadar haşlayıp suyunu dökün. Tencereye yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı koyun. Biraz kavurup, doğranmış domatesleri ekleyin. Domateslerin kabuklarını soymayı unutmayın. Biberleri de aynı şekilde doğrayıp biraz daha kavurun. Barbunyaları ve suyunu ekleyin. Suyunu fazla koymayın, az sulusu makbuldür. Sarımsakları bütün olarak yemeğe koyun. Tuz ve şekeri de ekleyip barbunyalar yumuşayana kadar ağır ateşte pişirin. Yemek piştikten sonra servis tabağına alın ve maydanozla süsleyin. Limon sıkıp afiyetle yiyin. Sıcakken de seviyorum, soğukken de..


Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği


                                       SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                               DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Barbunya benimde vazgecilmezim..cok severim cok..birde taze ekmekle:)) ellerine saglik diyorum afiyetlen yiyiniz..sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler dost bahçesi..herkese afiyet olsun..sevgiyle kalın

    YanıtlaSil