Kabakla Biber Aşkı
Kabakla Biber Aşkı |
Hepimizin yaptığı kızartma ama daha sağlıklı bir şekilde yapılmış ve yoğurtla sotelenmiş. Aslında hafif haşlanıyor gibi pişiyor ve zeytinyağıyla tatlanıyor. Sofralarınıza renk katmak isterseniz deneyebilirsiniz. Meze olarak da yenilebilir.
Malzemeler:
2 adet kabak
2 adet kırmızı etli biber
1 kase süzme yoğurt
tuz, sarımsak tozu
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını kazıyın. Biberlerin içlerini temizleyin ve ortadan ikiye bölün. Güzelce yıkayıp kurulayın. Kabakları ve biberleri aynı boyda jülyen şeklinde bir kesme tahtasında doğrayın.
Tavaya bir miktar suyla sebzeleri koyun ve ocağın altını yakın. Hafifçe öldürün yani yumuşasınlar. Zeytinyağını da ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Bir miktar tuz ve sarımsak tozu ilave edin ve karıştırın. Ocağın altını kapatın. Sebzeleri servis tabağına alın. Soğuduktan sonra üzerine süzme yoğurt dökün ve afiyetle yiyin.
Kabakla Biber Aşkı |
Kabakla Biber Aşkı |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
ayyy bayılırım ben bu aşka..
YanıtlaSilhiç böyle denemedim ama babaannem aynı malzemeyi tepsiye dizip köyde taş fırında yapar ohh valla kokusu burnuma geldi..
Babaanne en güzelini yaparmış..bu tarif de o taş fırın havasında..segiyle kalın..teşşkrler
SilBabaanne en güzelini yaparmış..bu tarif de o taş fırın havasında..segiyle kalın..teşşkrler
YanıtlaSil