Kabakla Biber Aşkı

23:29 Dilek Toksoy 3 Comments

Kabakla Biber Aşkı
Görüntüsü de tadı da leziz kolay bir tarif.
Hepimizin yaptığı kızartma ama daha sağlıklı bir şekilde yapılmış ve yoğurtla sotelenmiş. Aslında hafif haşlanıyor gibi pişiyor ve zeytinyağıyla tatlanıyor. Sofralarınıza renk katmak isterseniz deneyebilirsiniz. Meze olarak da yenilebilir.

Malzemeler:

2 adet kabak

2 adet kırmızı etli biber

1 kase süzme yoğurt

tuz, sarımsak tozu

1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Kabakların kabuklarını kazıyın. Biberlerin içlerini temizleyin ve ortadan ikiye bölün. Güzelce yıkayıp kurulayın. Kabakları ve biberleri aynı boyda jülyen şeklinde bir kesme tahtasında doğrayın. 

Tavaya bir miktar suyla sebzeleri koyun ve ocağın altını yakın. Hafifçe öldürün yani yumuşasınlar. Zeytinyağını da ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Bir miktar tuz ve sarımsak tozu ilave edin ve karıştırın. Ocağın altını kapatın. Sebzeleri servis tabağına alın. Soğuduktan sonra üzerine süzme yoğurt dökün ve afiyetle yiyin. 

Kabakla Biber Aşkı


Kabakla Biber Aşkı

                                               SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN


                                                              DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

3 yorum:

  1. ayyy bayılırım ben bu aşka..
    hiç böyle denemedim ama babaannem aynı malzemeyi tepsiye dizip köyde taş fırında yapar ohh valla kokusu burnuma geldi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babaanne en güzelini yaparmış..bu tarif de o taş fırın havasında..segiyle kalın..teşşkrler

      Sil
  2. Babaanne en güzelini yaparmış..bu tarif de o taş fırın havasında..segiyle kalın..teşşkrler

    YanıtlaSil