Kahvaltılık Biberli Lor

21:12 Dilek Toksoy 2 Comments

Kahvaltılık Biberli Lor
Kahvaltı etmeyi sevmeyen yoktur. Çalışan insanlar kahvaltı keyfini ancak haftasonları yapabiliyorlar. Bizim Türk mutfağımızda kahvaltı menümüz oldukça zengindir. Hele ki biz Karadenizliler kahvaltıda hamsi bile yeriz. Bu hafta sonu biberli lor yaptım. Loru kahvaltıda çok kullanırım ben. Tereyağıyla yaptığım bir tarifim de var, onu da yayınlayacağım. Lor peynirini çok sağlıklı buluyorum ve yöresine göre bir çok çeşidi var. Trabzon'un loru başka, İzmir'in loru başka bana göre. Hepsi de birbirinden güzel farklı peynir çeşitlemeriyle kahvaltılar, börekler bir de hünerli ellerde şekillenince harika tatlar yakalayabiliyoruz.


BİBERLİ LOR

Malzemeler:

1 kase kahvaltılık lor

2 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

Teflon bir tavaya zeytinyağını koyun ve yıkayıp küçük kestiğiniz sivri biberleri de üstüne ekleyip hafifçe kızartın. Daha sonra loru ekleyin ve eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırıp pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatıp servis tabağına aldığınız biberli loru ekmekle beraber afiyetle yiyin.


Kahvaltılık Biberli Lor

                                                    SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                                  DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Dilekciğim taze ekmeğimi alıp, gelesim var size:)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ekmeği sen yap gerisi benden canım..haydi koş gel kahvaltı sofralarında dostlarım olsun ..çok severim

    YanıtlaSil