Karnabahar Graten

07:37 Dilek Toksoy 2 Comments


Beşamel Soslu Karnabahar Fırında 




Karnabaharın beşamel sosla pişmiş lezzeti bir başka. Beşamel sosla tatlandırılan her yemeği seviyorum. 


MALZEMELER: ( 2 KİŞİLİK )

. Yarım kilo karnabahar

. tuz, nane

. Beşamel sos için:

. 1 yemek kaşığı tereyağı

. 1 yemek kaşığı sıvı yağ

. 2 yemek kaşığı un

. 2 su bardağı süt

. 1 çay bardağı kaşar rendesi

. yeterince tuz, karabiber

YAPILIŞI:

Karnabaharların çiçeklerini parçalara ayırın ve güzelce yıkayın. Bir tencereye 3 bardak su koyun ve tel bir süzgecin içine karnabaharları koyup suyun buharında pişirin. Fazla pişirmenize gerek yok. Piştikten sonra fırın kabına koyup beşamel sosu yapmaya başlayın. 

Beşamel sos için derin bir teflon tavaya yağları koyup eritin. Daha sonra unu ekleyerek pembeleşinceye dek kavurun. Soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın ki topak olmasın. Eğer katı olursa bir miktar haşladığınız sudan ekleyin. Tuz ve karabiberi , kaşar rendesinin bir kısmını da ilave ettikten sonra bir taşım daha pişirip ocağın altını kapatın.

Fırın tepsisine dizdiğiniz karnabaharların üzerine beşamel sosu her yerine gelecek şekilde dökün ve en son olarak kalan kaşar rendesini üzerine serpiştirin. Orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine nane serpip servis yapın. Herkese afiyet olsun canlarım.


Beşamel Soslu Karnabahar Fırında 

Beşamel Soslu Karnabahar Fırında 

Beşamel Soslu Karnabahar Fırında 

Beşamel Soslu Karnabahar Fırında 

                                           SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                        DİLEK'LE MUTFAKTA





BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. eline sağlık canım şimdi tam zamanı sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşşkürler canım..benden de sevgiler..

      Sil