Etli Kapuska (Beyaz Lahana ) Yemeği

22:05 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

17-12-2013


Etli Kapuska

Kapuskayı  kış aylarında bolca tüketmek lazım.
Ben hep sebze ağırlıklı yemekler yapmaktan yanayım. Ama illaki sebzelerin içine eti de sokuyoruz. İstek üzerine etli yaptım. Zeytinyağlısı da çok güzel oluyor bana göre. Bir aralar zayıflamak amaçlı her gün lahana çorbası yapıyordum. Gerçekten vücuttaki toksinleri atmak için birebir bir tarifti. Bir ara o tarifi de yazarım. Kapuska yemeğini benim kızlar ağızlarına koymazlar nedense. Sadece sarmasını yiyorlar. Ben ise yemeğine de bayılıyorum. Bu akşam soframda kapuska yemeğiyle şenlendim. Uzun zamandır yapmıyordum. Tarifini bilmek isteyenler buyrun, tarif aşağıda..

MALZEMELER:

1 adet orta büyüklükte kapuska

200 gr. kuşbaşı doğranmış dana veya kuzu eti

1 adet soğan

1 adet kırmızı taze biber

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak

1 kahve fincanı pirinç

pulbiber, nane, fesleğen

tuz

YAPILIŞI:

Beyaz lahananın dışındaki yapraklarını ayırdım ve sarma yapmak üzere bir kenara koydum. Çünkü hepsi yemek için fazla gelir. Lahanaları yıkayın ve incecik doğrayın. Soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayın. Kırmızı biberin tohum kısmını çıkarın ve yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın. 

Pişirme tenceresine yağları koyun. Daha sonra soğan ve biberi ekleyin. Önceden düdüklüde pişirdiğiniz etleri ekleyip, salçasını da ilave ettikten sonra güzelce karıştırın.  5 dakika kadar kavurduktan sonra lahanaları tencereye ekleyin. Daha sonra yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin ve 3 su bardağı kaynar su ekleyin. Tuzunu ve bütün sarımsakları  da koyduktan sonra tencerenin kapatıp yaklaşık yarım saat kadar orta ısılı ateşte pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine kırmızı pul biber ve nane, fesleğen serpin. Herkese afiyet olsun. 



Etli Kapuska

Etli Kapuska

Etli Kapuska


                                          SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN


                                                      DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. hıımm nefis görünüyor.Ellerinize sağlık
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Şeniz hanımcım..bu akşam yine yedim, ancak bitti...) sevgiler

    YanıtlaSil