Hamsili Mısır Ekmeği
26-12-2013Hamsi ve mısır unuyla büyüdüğüm, hamsinin her türlü tarifini tatmış biri olarak anacığımın yaptığı hamsili mısır ekmeği nasıl yapılıyormuş görelim. Kızlarım sevmese de seven vardır illaki..
MALZEMELER:
yarım kilo kılçığı ayıklanmış hamsi
2 su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
4 sap taze soğan
1 adet kırmızı biber
2 sap pırasa
5-6 yaprak pazı
maydanoz
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
yarım şişe soda
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber, pulbiber
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Derince bir kabın içine yıkayıp küçük küçük doğradığınız sebzeleri koyun. Kılçıkları çıkarılmış hamsileri de küçük küçük doğrayın, karışıma katın. Sırasıyla mısır unu ve unu, yumurtaları, yağları, kabartma tozu, yoğurt, soda, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayıp biraz un serpiştirin. Karışımı tepsiye dökün ve eşit şekilde yayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve 45 dk. alt üst pişirin. Piştikten sonra sıcakken afiyetle yiyin. Yanında ayran iyi gider..
AFİYET OLSUN
Hamsili Mısır Ekmeği |
Hamsili Mısır Ekmeği |
Hamsili Mısır Ekmeği |
Hamsili Mısır Ekmeği |
Hamsili Mısır Ekmeği |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
mısır ekmeği tarifi harika görünüyor eline sağlık :)
YanıtlaSil