Hamsili Mısır Ekmeği

18:11 Dilek Toksoy 1 Comments

26-12-2013




Hamsi ve mısır unuyla büyüdüğüm, hamsinin her türlü tarifini tatmış biri olarak anacığımın yaptığı hamsili mısır ekmeği nasıl yapılıyormuş görelim. Kızlarım sevmese de seven vardır illaki..


MALZEMELER:

yarım kilo kılçığı ayıklanmış hamsi

2 su bardağı mısır unu

2 yemek kaşığı un

1 adet kuru soğan

4 sap taze soğan

1 adet kırmızı biber

2 sap pırasa

5-6 yaprak pazı

maydanoz

2 adet yumurta

1 çay bardağı yoğurt

yarım şişe soda

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

tuz, karabiber, pulbiber

1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:

Derince bir kabın içine yıkayıp küçük küçük doğradığınız sebzeleri koyun. Kılçıkları çıkarılmış hamsileri de küçük küçük doğrayın, karışıma katın. Sırasıyla mısır unu ve unu, yumurtaları, yağları, kabartma tozu, yoğurt, soda, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. 

Fırın tepsisini yağlayıp biraz un serpiştirin. Karışımı tepsiye dökün ve eşit şekilde yayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve 45 dk. alt üst pişirin. Piştikten sonra sıcakken afiyetle yiyin. Yanında ayran iyi gider..

AFİYET OLSUN

Hamsili Mısır Ekmeği

Hamsili Mısır Ekmeği

Hamsili Mısır Ekmeği

Hamsili Mısır Ekmeği

Hamsili Mısır Ekmeği

                                                 SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN


                                                              DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

1 yorum: