Portakal Reçeli

05:54 Dilek Toksoy 0 Comments

24-12-2013


Portakal Reçeli

Portakal kabuğu reçelinden sonra sıra içinin reçelinde..
Kabuklarından reçel yapmıştım ya işte o portakalların içlerini küçük küçük doğradım ve reçel yaptım. Geçen yıl yaptığımdan daha güzel oldu ve bende bloğumda paylaşmak istiyorum. Şimdi tam da zamanı öyle değil mi...

MALZEMELER:

8 adet portakal

1 su bardağı portakal suyu

2 su bardağı su

5 su bardağı toz şeker

yarım limon suyu

1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Kabuklarını soyduğunuz portakalları bir bıçak yardımıyla küçük küçük doğrayın. Daha sonra pişirme tenceresine yeterince su koyun ve portakal dilimlerini ilave edin. 15-20 dk kadar kaynatın ve ocaktan alıp suyunu süzün. Portakalları soğuk su dolu bir kaseye koyun. Bu arada Pişirme tenceresine portakal suyu ve suyu, toz şekeri koyup kaynatın. Katılaşmaya başlayınca portakal dilimlerinin suyunu süzün ve tencereye ekleyin. 15 dk. kısık ateşte kaynatın. Reçel kıvamı alınca limon suyu ve vanilya ( isteğe göre ) ilave edin. 5 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Ben reçelin kıvamını anlamak için her zaman bir kaşım cam kaseye koyarım ve buzluğa atarım. Soğuyunca geldiği kıvamı görmek için bu işlemi yaparım. Eğer suluysa biraz daha kaynatırım, değilse zaten olmuş demektir. Biraz soğuduktan sonra kavanozlara doldurun ve kavanozun ağzına buzdolabı poşeti örtüp kapağını da sıkıca kapatın. Reçelinizi afiyetle yemek üzere dolabınıza kaldırabilirsiniz. 
Portakal Reçeli



Şimdiden herkese bal şeker olsun. Mutlaka deneyin, seveceksiniz. 


Portakal Reçeli

Portakal Reçeli

Portakal Reçeli





                                                     SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                                 DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: