Kara Lahana Çorbası

23:09 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

18-12-2013


Kara Lahana Çorbası
Biz Karadenizlilerin vazgeçilmezidir Kara Lahana..

Kara lahanayla büyüdük, yanında mısır ekmeği, yayla yoğurdu. Annemin evde en çok yaptığı yemeklerdi bunlar.  Annem kadar güzel yapamasam da onun tarifiyle yaparım hep, ondan ne gördüysem öyle..İçine konulan iç yağını sevmezdim ama şimdi sever oldum ve her zaman buzdolabımda bulunur. Bir de annem çorbayı karıştırırken kullandığı aparatın ismini unutmadım. Adı kudali..sanırım bu da rumca bir isim, yani bildiğiniz el mikseri gibi bir şey ve tahtadandı anneminki. Kara lahanayı da evde seven yok benden başka, o yüzden az yapıyorum. Geçenlerde pazarda gördüm ve aldım iki demet, aklıma düştü ve yaptım. Buyrun soframa vallahi öyle güzel olduki..Yanına mısır ekmeği yapmaya vaktim olmasa da..

MALZEMELER:

2 demet kara lahana

1 kase haşlanmış barbunya fasulye

1 kase haşlanmış mısır taneleri

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı iç yağı

3 yemek kaşığı mısır unu

tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:

Lahanaları ayıklayıp bir kesme tahtasında incecik doğrayın ve sonra bol suda yıkayıp süzün. Düdüklü tencerede yeterince su koyup haşlayın. Daha sonra haşlanan lahanaların suyunu iyice süzün ki acılığı gitsin. Tekrar tencereye aldığınız lahanaların üzerine yeterince kaynar su dökün ve sonra önceden haşlanmış barbunya fasulyesi, mısır ekleyin. Sarımsakları bütün olarak içine atın. İç yağını ve tereyağını da ekleyip yarım saat kadar pişirin. Pişmesine yakın mısır ununu üzerine döküp el mikseriyle karıştırın. Tuzunu ekleyin. Mısır unu çorbaya hafif bir katılık verecektir. Mısır unu çorbayla özdeşleşince ocağın altını kapatın. Artık yemeye hazır olan çorbayı dilerseniz blenderdan da geçirebilirsiniz. Ben her iki türlüsünü de seviyorum. Benim gibi üşenmeyin ve yanına mısır ekmeği yapıp öyle yiyin derim. Herkese afiyet olsun.

Kara Lahana Çorbası
Kara Lahana Çorbası

Kara Lahana Çorbası

Kara Lahana Çorbası

Kara Lahana Çorbası
Kara Lahana Çorbası
                                                SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                           DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. Bende sizin bloğunuzu çok beğendim Dilek hanım çok kapsamlı.Bu arada bende aslen Trabzonlu fakat doğma büyüme Yalova'lıyım.Karadeniz kanı çekti heralde sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Yeşimcim çok memnun oldum, demek ki Karadenizlilik var sen de de, ben de o yüzden bloğunda bir hayli kaldım. gerçekten yaptıkların o kadar güzelki..öyle herkesin bloğunu beğenmiyorum..kendimşnki de dahil..bende bir kaç değişiklik yapmak istiyorum ilerki zamanlarda.Ayrıca Yalova Çınarcık'ta çok zamanlar geçirdim..yazlığımız vardı orada, her yıl 2 ay oralardaydım.görüşmek üzere canım..çok çok selam ve sevgilerimi yolladım.

    YanıtlaSil
  3. Çok sevindim sizi tanıdığıma aynı zamanda sıcak kanlı ve mütevazısınız her şey çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.Ben de blog konusunda çok bilgili değilim açıkçası hiç yardımda almadım kendi kendime yapıyorum bir şeyler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Yeşim..tesadüfen buldum ve içimden seslenmek geldi...hadi hayırlısı..güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle..faceden de buldum seni..selamlr

      Sil