Sütlü Fıstıklı İrmik Helvası

21:29 Dilek Toksoy 0 Comments

Sütlü Fıstıklı İrmik Helvası



En sevdiğim tatlılardan biri daha bloğumdaki yerini alıyor.
Helvalar cenazelerle anılsa da normal zamanlarda da yapılıyor elbette. Fakat ben bu helvayı çok sevdiğim bir babamızın ölümünün 3. okuma gecesinde yaptım. Ruhu şad olsun, hayırlara gitsin dedik ve başladık yapmaya.

Malzemeleri çoğaltıp kalabalık cemiyet için yapabilirsiniz.

MALZEMELER:

4 su bardağı irmik

300 gr. tereyağı

yarım çay bardağı sıvı yağ

3.5 ya da 4 su bardağı toz şeker

7 su bardağı süt

1 paket dolmalık fıstık

YAPILIŞI:

Derince bir çelik tencereye tereyağını ve sıvıyağı koyup iyice kızdırın. Fıstıkları ekleyip hafifce kavurun. Daha sonra irmiği ekleyip çok kısık ateşte sürekli karıştırarak bir saat kadar kavurun. Yanmadan meyanesi gelen irmiğin içine sütü yavaş yavaş ekleyip tekrar karıştırın. Toz şekerini de ekledikten sonra sütü ve şekeri emmesini bekleyerek karıştırmaya devam edin.

Sütlü Fıstıklı İrmik Helvası


 Tencerenin kapağını kapatıp 15 dk daha ateşte tutun. Daha sonra kapağı açın ve tahta kaşıkla karıştırıp havalandırın. Biraz ılındıktan sonra bir çorba kaşığıyla servis tabaklarına koyup afiyetle yiyin. Herkese afiyet olsun, 

                                              SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                          DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: