Cevizli Çörek

23:41 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

15-05-2014

Cevizli Çörek


Sabah kahvaltılarında yiyebileceğiniz enfes bir çörek tarifi..


Geçenlerde kızıma gittim ziyarete, annelik işte illa bir şeyler yapmak lazım. En kolayından ne yapabilirim diye düşündüm ve çörek yapmaya karar verdim. Hamuru kendim mayalamaya üşendim ve gittim fırından alıverdim. Yağlayıp, cevizledim, fıırına verdim, çabucak pişti ve sıcak sıcak yedik afiyetle. 

MALZEMELER:

3 tane ekmek hamuru

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı kadar dövülmüş ceviz içi

1 adet yumurta sarısı

üzerine serpmek için susam ve çörek otu

YAPILIŞI:

3 adet ekmek hamurunun her birini ikiye ayırın. Her bir parçayı elinizle yağlayarak açabildiğiniz kadar açın. Sonra diğer hamuru da aynı şekilde açıp üstüne serip bastırın, birbirine iyice yapışmasını sağlayın. Yağlı hamuru açabildiğiniz kadar açın. Hamurun üzerine dövülmüş ceviz içinden her yerine gelecek şekilde bolca serpin. Hamuru rulo şeklinde sıkıca sarın. Ama hamurun yarısına kadar sarıp kesin, kalın olmaması için. Diğer tarafı da rulo sarın. Hamurlara aynı işlemi yapın. Toplam 6 adet rulo elde edeceksiniz. Sardığınız ruloları 5 cm. aralıklarla kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, bol susam ve çörek otuyla süsleyin. 170 derece ısıdaki fırında 20-25 dk. kadar üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra üzerlerine hafifçe su serpip temiz bir bezle örtüp dinlendirin. 10 dk. dinlendirdiğiniz çörekleri servis tabağına alın ve çayın yanında afiyetle yiyin. Sevdiklerinizle daha nice güzel tatlarda buluşmanızı dilerim. 

AFİYET OLSUN

Cevizli Çörek
Cevizli Çörek

Cevizli Çörek
                                                                     SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                                                      DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

6 yorum:

  1. İç harcına şeker ve kuru üzüm koyarlar..ama kızlar öyle sevmiyor diye ben koymuyorum canım..afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. Dilekciğim döktürmüşsün yine:)) Koyuver çayı yanında yiyiverelim:)) Ellerine sağlık arkadaşım. Duruşu bile bir başka:))

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Nilgüncüğüm..Çayla pek yakışır dimi, bir de yanımda dostlarım olursa ...kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba canım, bloğunu şimdi takibe aldım. Çok hoş tarifler var. Ben de yeni bir blog kurdum. bana da beklerim . Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Ayşecim, yorumun için teşşkr ederim. Ben zaten senin bloğunu takip ediyorum, çok başarılı..Paylaşımlarımızda buluşmak dileğiyle..sevgiler canım

    YanıtlaSil