Etli Şehriyeli Yahni
27-01-2014Etli Şehriyeli Yahni |
Aylin'nin en çok sevdiği yemek....tabak tabak yedi..ve patateslerini bitirdi, o yüzden fotoğrafta patatesin bir lokması görünüyor...)
Son kurban etini yahni yaparak ailemle ve sevdiklerimle yedik. Etin lezzeti inanılmaz güzeldi ve eti pişirirken bir kısmını et suyu olarak kalıplara koydum ve buzluğa attım. Kemikli etle çorbalar , yahniler yapmak ve özellikle çocuklara, yaşlılara yedirmek lazım. Bünyelerimize kuvvet veren, hastalıklardan koruyan tarifleri mutfağımızdan eksiltmeyelim. Tarifi burada...
MALZEMELER:
1 kilo kemikli dana eti
1 adet soğan
5 adet orta boy patates
5 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 su bardağı arpa şehriye
1 adet havuç..(bende yoktu koyamadım )
tuz, karabiber, kişniş
limon suyu
YAPILIŞI:
Kasapta böldürdüğünüz kemikli eti güzelce yıkayın ve düdüklü tencereye yeterince su koyup pişirmeye bırakın. Piştikten sonra irice doğradığınız sebzeleri içine ekleyin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Pişmeye yakın içine arpa şehriye ekleyin ve şehriyeler şişene kadar kaynatın. Tuzunu biberini, kişnişini ekleyin ve ocağın altını kapatın. Bu yemek de hiç yağ kullanmadım ben, etin kendi yağı yeterli oldu.
Yemeği servis tabağına alın ve tercihen limon sıkarak yiyin. Herkese afiyet ve şifalar olsun.
Etli Şehriyeli Yahni |
Etli Şehriyeli Yahni |
Etli Şehriyeli Yahni |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
0 yorum: