Mısır Unlu Pırasa Keki
27-01-2014Mısır Unlu Pırasa Keki |
Pırasayı değişik yemek isteyenler için bir de bu tarifi denesinler..
Biz Karadenizliler mısır ununu her yemeğe sokmaya bayılırız. Annem pırasalı hamsili mısır ekmeği yapardı, hala da yapar gerçi ama ben yiyen olmadığı için pek yapmıyorum. Bir gün bloğumda bu tarifi de paylaşacağım.
Pırasanın mısır unuyla birleşip fırında nar gibi kızarmasıyla ortaya çıkan bu harika ve sağlıklı lezzeti denemelisiniz..
MALZEMELER:
yarım kilo pırasa
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağından iki parmak eksik zeytinyağı
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
tuz, karabiber, pul biber, maydanoz
1 fincan un
YAPILIŞI:
Pırasaları ayıklayıp yıkayın ve incecik doğrayıp bir yoğurma kabına koyun. Diğer yanda yumurtaları, yoğurdu, yağı iyice çırpın ve unları ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tuzunu ve baharatlarını, kabartma tozunu, maydanozları ekleyip tekrar karıştırın. En son olarak pırasaları ilave edin ve katıya yakın bir harç elde edin. Çok katı olursa az miktarda su ekleyebilirsiniz.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı dökün ve eşit şeklide yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece ısıdaki fırında 40 dk. kadar pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için kuru bir bıçakla delip kontrol edebilirsiniz. Bıçağa yapışmıyorsa pişmiş demektir. Fırından çıkardığınız Pırasa kekini dilimleyip servis tabağına koyun ve afiyetle yiyin. Misafirlerinize de ikram edebileceğiniz güzel bir tarif ..Haydi Mutfağa..
Mısır Unlu Pırasa Keki |
DİLEK'LE MUTFAKTA
Arnavut'a pırasa demeyeceksin:)) Güzel tarif. Denemeliyim:)
YanıtlaSilKayınvalidem Arnavuttu...)....dene canımcım..denenmişi denemek sadece yemeğe mahsustur unutma..)
YanıtlaSil