İncirli Kurabiye
18-01-2014İncirli Kurabiye |
Kızlarıma yaptım bu kurabiyeyi, pek severler. Koca kız oldular hala anne kurabiyesi diye tuttururlar, hadi bakalım kurabiye yapmaya mutfağa...
MALZEMELER:
125 GR. tereyağı veya margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu ve vanilya
alabildiğince elenmiş un
içi için:
8-9 adet kuru incir
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1 fincan dövülmüş ceviz ya da fındık
1 çay bardağı su
YAPILIŞI:
Kuru incirleri güzelce yıkayın ve toz şekerini, cevizi, tarçını,suyunu ekleyip bir kapta suyu çekene kadar pişirin, bir kenara koyun. Katı bir kıvamda olacaktır.
Bir yoğurma kabına eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı, yumurtayı kırıp koyun. İyice karıştırın ve daha sonra kuru malzemeleri ekleyin, yani un ve mısır nişastası, kabartma tozu, vanilya. Hamurun kıvamı yumuşak olmalıdır. Hamuru iyice yoğurduktan sonra hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartın ve ortalarına incirli harçtan birer çay kaşığı koyup yarım kapatın. İncirler biraz görünmeli, kendini göstermeli dimi ama.
Şekillendirdiğiniz hamurları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Çok pişirmemelisiniz, kurabiyeler sert olur. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyin. Çok dayanıklı bir kurabiye çeşidi, denemenizi tavsiye ederim. Herkese afiyet olsun.
İncirli Kurabiye |
İncirli Kurabiye |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Çok lezzetli görünüyor, ilk fırsatta deneyecem.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım..tavsiye ederim, denenmiş tarifler burda..hepsi onaylanmış..))
YanıtlaSil