İncirli Kurabiye

14:29 Dilek Toksoy 2 Comments

18-01-2014

İncirli Kurabiye
Ağızlarda dağılan, ortasında inciri misafir eden bu enfes kurabiyeyi denemek lazım diyorum..ya siz..?


Kızlarıma yaptım bu kurabiyeyi, pek severler. Koca kız oldular hala anne kurabiyesi diye tuttururlar, hadi bakalım kurabiye yapmaya mutfağa...

MALZEMELER:

125 GR. tereyağı veya margarin

yarım çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı mısır nişastası

1 su bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu ve vanilya

alabildiğince elenmiş un

içi için:

 8-9 adet kuru incir

3 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı toz tarçın

1 fincan dövülmüş ceviz ya da fındık

1 çay bardağı su

YAPILIŞI:

Kuru incirleri güzelce yıkayın ve toz şekerini, cevizi, tarçını,suyunu ekleyip bir kapta suyu çekene kadar pişirin, bir kenara koyun. Katı bir kıvamda olacaktır. 

Bir yoğurma kabına eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı, yumurtayı kırıp koyun. İyice karıştırın ve daha sonra kuru malzemeleri ekleyin, yani un ve mısır nişastası, kabartma tozu, vanilya. Hamurun kıvamı yumuşak olmalıdır. Hamuru iyice yoğurduktan sonra hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartın ve ortalarına incirli harçtan birer çay kaşığı koyup yarım kapatın. İncirler biraz görünmeli, kendini göstermeli dimi ama.

Şekillendirdiğiniz hamurları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Çok pişirmemelisiniz, kurabiyeler sert olur. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyin. Çok dayanıklı bir kurabiye çeşidi, denemenizi tavsiye ederim. Herkese afiyet olsun.

İncirli Kurabiye



İncirli Kurabiye

                                               SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                            DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor, ilk fırsatta deneyecem.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım..tavsiye ederim, denenmiş tarifler burda..hepsi onaylanmış..))

    YanıtlaSil