Pirinç Salatası

22:59 Dilek Toksoy 4 Comments

28-01-2014

Pirinç Salatası

Akşamdan artan pilavı kadın budu köftede, çorbalarda, sebze yemeklerinde ve salatalarda kullanabilirisiniz, sakın atmayın arkadaşlar.


Pirinç en çok kullandığımız bakliyatlardan ve her yemeğe yardımcı malzeme olabilen özelliğiyle baş tacımız..

Pirinç salatasını genellikle pilav yaptığım zaman artarsa değerlendirmek amaçlı yapıyorum. Ne kadar da ekonomik kadınım dimi..Ehh bir de kıymet bilseler..)


Malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış pirinç

2 sap yeşil soğan

bolca maydanoz, dereotu

1 adet rendelenmiş havuç

2 yemek kaşığı mayonez

1 kase süzme yoğurt

2 yemek kaşığı zeytin yağı

limon suyu

2 diş ezilmiş sarımsak

tuz, karabiber, pul biber, nane

üzerini süslemek için domates kabuğu ve zeytin

Yapılışı:

Haşlanmış pirinçleri derince bir kaba alın. Sebzeleri yıkayıp incecik doğrayın ve pirinçlere ilave edin. Rendelenmiş havucu, sarımsağı, baharatları ve mayonezle yoğurdu da ilave edip bir güzel karıştırın. Yağını, tuzunu ve limon suyunu da ekledikten sonra servis tabağına düzgünce yayın ve üzerini domates kabukları, zeytinle süsleyin. 

Herkese Afiyet Olsun..

Pirinç Salatası

Pirinç Salatası

                                                    SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                             DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. Dilek ne güzel olmuş ellerine sağlık. Pilava zaten bayılırım ama tazesine:) Ertesi güne kalan için mükemmel bir tüketim yolu. Sevgiler can kız:)

    YanıtlaSil
  2. Benden de sana kocaman sevgiler Nilgüncüm..bu zamanda ekonomik olmak lazım dimi ama..malum hırsızlar ekonomiyi mahvetti...)

    YanıtlaSil
  3. Pirinçle yapılan salatalara bayılıyorum ama bunu ilk kez okudum. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Handan hanımcım..ben pek atmayı sevmem, sonuna kadar değerlendirmeyi çok önemli bulurum..Her şeyi değerlendirmek lazım..dimi ama...)

    YanıtlaSil