Kefal Balığı Kızartması

22:40 Dilek'le Mutfakta 5 Comments

04-01-2014

Kefal Balığı Kızartması
Güzel yurdumuzda hemen hemen her bölgesinde yaşayan kefal balığı son derece lezzetli bir balık. Temiz denizlerde tutulanları almak lazım çünkü kirli suları severlermiş kendileri..


Fırında pişirileni daha sağlıklı buluyorum ama istek üzerine tavasını yaptım, buyrun siz de soframa..balık ziyafetim var..

Malzemeler:

2 adet kefal balığı

3 çorba kaşığı mısır unu

tuz, karabiber

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Balıkları ister balıkçıda ayıklatın, isterseniz kendiniz ayıklayıp fileto şekli verip güzelce yıkayın. Mısır ununa biraz tuz ve karabiber serpip balıkları bu karışıma bulayın ve bol kızgın yağda nar gibi olana dek arkalı önlü kızartın. Servis tabağına alıp salatayla servis yapın. Herkese afiyet olsun. 

Kefal Balığı Kızartması
Kefal Balığı Kızartması

Kefal Balığı Kızartması

Kefal Balığı Kızartması
                                 Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                          Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık Dilekciğim, uğradım tadıverdim ucundan:)) Diğer tadanlara da afiyetler olsun. Kızartma siparişleri sana mı geliyor:)) Bu kızlar çok akıllı valla:))

    YanıtlaSil
  2. Teşşkr ederim Nilgüncüğüm..tatmana sevindim canım..nasıl ama..lezzetlimiydi..kızlar hazıra konmaya bayılıyor tabii..ahh ahh..)

    YanıtlaSil
  3. merhaba
    balıkda yenir bende beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  4. yenmez mii..her gün olsa yerim vallahi..sayfana girdim çok başarılı..tariflerinden yararlanıyorum bende ellerine sağlık..selam ve sevgiler Ayşecim.

    YanıtlaSil
  5. Kefal balığını eşim sayesinde çok yeriz kendileri dalma tutkunu zıpkınla avlanıyor kefal vurduğunda çok memnun ayrılmasada biz çocuklarla gayet mutlu oluyoruz ve afiyetle yiyoruz
    Ben genelde sade yani unsuz kızartıyorum ama mısır unuyla çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil