Otlu Hamur Kızartması
03-01-2014Otlu Hamur Kızartması |
Annelerimizden gelen tarifler hiç bir zaman eskimeyecek, nesillerden nesillere aktarmaya devam edeceğiz.
Hamur işleri her ne kadar kilo alımında etkili olsa da arada bir yemenin bence bir zararı yok. Eğer kalp, tansiyon, şeker gibi hastalıklarınız var sa tabi ki yemenizi önermiyorum. Çocuklarınıza kahvaltı da hazırlayacağınız hamur işleri onları mutlu edecektir. Hamurlu gıdaların yanında sebze ve meyve alışkanlığı da edindirmeyi unutmayalım. Herkese afiyet olsun.
MALZEMELER:
6 su bardağı un
yeterince su ve tuz
1 paket kabartma tozu
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
Ispanak, ısırgan otu,
ebe gümeci yaprakları,
pazı yaprakları, maydanoz
Bu otların hepsinden eşit miktarda yarım kilo yeter.
tuz, baharat
Kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Hamur için malzemeleri karıştırın ve orta sertlikte bir hamur yoğurup yarım saat dinlendirin. Bu arada içini hazırlamaya başlayın. Tüm otları ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra irice doğrayın ve tuzlayıp, istediğiniz baharatla tatlandırın.
Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve servis tabağı büyüklüğünde oklava yardımıyla açın.
Otlu Hamur Kızartması |
Otlu Hamur Kızartması |
Otlu Hamur Kızartması |
Tüm hamurları bir yandan açıp, bir yandan da kızartmaya başlayın. Teflon bir tavaya bol sıvı yağ koyun ve iyice kızdıktan sonra hamuru koyup arkalı önlü nar gibi kızartın.
Otlu Hamur Kızartması |
Otlu Hamur Kızartması |
Otlu Hamur Kızartması |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
çok güzel olduğuna eminim birde içine kaşar koyarsan tadından yenmez:)
YanıtlaSilYavrum kaşar peynirini nereye koyarsan koy artı yüz yapar..aklıma gelseydi koyardım canım.....) sevgiler..
YanıtlaSil