Otlu Hamur Kızartması

15:18 Dilek Toksoy 2 Comments

03-01-2014

Otlu Hamur Kızartması
Pazar kahvaltılarında yapabileceğiniz çok pratik, yapımı kolay bir tarif..


Annelerimizden gelen tarifler hiç bir zaman eskimeyecek, nesillerden nesillere aktarmaya devam edeceğiz. 

Hamur işleri her ne kadar kilo alımında etkili olsa da arada bir yemenin bence bir zararı yok. Eğer kalp, tansiyon, şeker gibi hastalıklarınız var sa tabi ki yemenizi önermiyorum. Çocuklarınıza kahvaltı da hazırlayacağınız hamur işleri onları mutlu edecektir. Hamurlu gıdaların yanında sebze ve meyve alışkanlığı da edindirmeyi unutmayalım. Herkese afiyet olsun. 

MALZEMELER:

6 su bardağı un

yeterince su ve tuz

1 paket kabartma tozu

İÇ MALZEMESİ İÇİN:

Ispanak, ısırgan otu, 
ebe gümeci yaprakları, 
pazı yaprakları, maydanoz
Bu otların hepsinden eşit miktarda yarım kilo yeter.
tuz, baharat

Kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Hamur için malzemeleri karıştırın ve orta sertlikte bir hamur yoğurup yarım saat dinlendirin. Bu arada içini hazırlamaya başlayın. Tüm otları ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra irice doğrayın ve tuzlayıp, istediğiniz baharatla tatlandırın. 

Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve servis tabağı büyüklüğünde oklava yardımıyla açın. 

Otlu Hamur Kızartması

Otlu Hamur Kızartması
Hamurun ortasına otlu içten bir miktar koyun ve kapatıp kenarlarını elinizle iyice bastırın. 

Otlu Hamur Kızartması

Tüm hamurları bir yandan açıp, bir yandan da kızartmaya başlayın. Teflon bir tavaya bol sıvı yağ koyun ve iyice kızdıktan sonra hamuru koyup arkalı önlü nar gibi kızartın. 

Otlu Hamur Kızartması
Hamurları kızarttıktan sonra kağıt havluya serin ve yağını çektikten sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyin. 

Otlu Hamur Kızartması

Otlu Hamur Kızartması

                               Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                  Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. çok güzel olduğuna eminim birde içine kaşar koyarsan tadından yenmez:)

    YanıtlaSil
  2. Yavrum kaşar peynirini nereye koyarsan koy artı yüz yapar..aklıma gelseydi koyardım canım.....) sevgiler..

    YanıtlaSil