Akıtma ( Krep )
23-03-2014Akıtma ( Krep ) |
Malzemeler:
İki kişilik
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı tam buğday unu
1 fincan süt
tuz, karabiber
Yapılışı:
Tüm malzemeyi çırpma teliyle iyice çırpın. Teflon tavayı ısıtıp hafifçe yağlayın. İyice kızınca dört porsiyon olacak şekilde ayarladığınız krep karışımını tavaya dökün. Altı kızarınca tavayı sallayıp tahta spatula yardımıyla ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
Akıtma ( Krep ) |
Akıtma ( Krep ) |
Kalan sıvı krepi de aynı şekilde pişirin ve servis tabağına dizin. Arasına peynir ve yeşillik, domates koyup çayın yanında afiyetle yiyin. Dilerseniz arasına reçel ya da bal da koyabilir ve öyle de yiyebilirsiniz.
Herkese afiyet olsun canlarım...
Akıtma ( Krep ) |
Akıtma ( Krep ) |
Akıtma ( Krep ) |
Dilek'le Mutfakta
Ellerine sağlık ☺☺☺
YanıtlaSil