Akıtma ( Krep )

05:24 Dilek Toksoy 1 Comments

23-03-2014

Akıtma ( Krep ) 
Pazar kahvaltılarında annemin üşenmeden bize yaptığı lezzetlerden..Ben de çocuklarıma yapardım, hem kolay hem lezzetli. Bu sabah üşenmedim yaptım, yedim, mutluyum..Yanında bol yeşillik, limonlu ve de çayla..hava güzel, dışarı çıkıp baharın tadını çıkarmak lazım. Herkese mutlu bir pazar günü diliyorum.


Malzemeler:

İki kişilik

2 adet yumurta

2 çorba kaşığı tam buğday unu

1 fincan süt

tuz, karabiber

Yapılışı:

Tüm malzemeyi çırpma teliyle iyice çırpın. Teflon tavayı ısıtıp hafifçe yağlayın. İyice kızınca dört porsiyon olacak şekilde ayarladığınız krep karışımını tavaya dökün. Altı kızarınca tavayı sallayıp tahta spatula yardımıyla ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin. 

Akıtma ( Krep ) 

Akıtma ( Krep ) 

Kalan sıvı krepi de aynı şekilde pişirin ve servis tabağına dizin. Arasına peynir ve yeşillik, domates koyup çayın yanında afiyetle yiyin. Dilerseniz arasına reçel ya da bal da koyabilir ve öyle de yiyebilirsiniz. 

Herkese afiyet olsun canlarım...


Akıtma ( Krep ) 

Akıtma ( Krep ) 

Akıtma ( Krep ) 
Sevgiyle Pişen Yemeklerden

Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

1 yorum: