Isırgan Otlu Gözleme
21-03-2014Baharın ışığıyla geldiği bu ilk günde herkese sağlık, mutluluk, barış ve istikrar dolu günler diliyorum.Özgürlükler engellenemez...
Isırgan Otlu Gözleme |
Sabah kahvaltısında gözleme içi olarak ısırgan otunu deneyin, çok beğeneceksiniz. İçine biraz da lor koydunuz mu enfes bir gözlemeyle güne başlarsınız. Üstelik tam buğday unuyla yaptım ben ve çok az yağla pişirdim. Tam buğday, çavdar, kepek gibi unlara çok alıştım ben, beyaz unu çok az kullanıyorum artık. Size de tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 demet ısırgan otu
2 adet pırasa ya da 1 adet kuru soğan
1 kase lor
tuz, karabiber,pulbiber
Kızartmak için sıvı yağ
Hamuru için:
2 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı beyaz un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
yağlamak için sıvı yağ
Yapılışı:
Isırganları ayıklayıp bol su da yıkayın. Ellerinizin yanmaması için eldiven kullanmanızı öneririm. Süzülmeye bırakın ve pırasayı da yıkayıp incecik doğrayın. İsterseniz pırasa yerine soğan doğrayabilirsiniz. Tavaya pırasaları ve ısırganı koyun, karıştırarak yumuşamalarını sağlayın. Tuz, karabiber, pul biber ekleyip bir kaç kez çevirin ve en son loru ilave edin.
Hamuru için derin bir yoğurma kabına unları havalandırıp koyun. Tuz ve sirke ekleyip azar azar su ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Hamuru 15. dk. dinlendirin.
Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler koparın ve her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın. Bezeleri sıvı yağla yağlayın ve kenarlarından katlayıp bohça yapın. Sonra bu bohçaları 15. dk dinlendirip tekrar merdaneyle büyütün. İnce olarak açtığınız hamurun yarısına otlu harçtan koyun ve kapatın.
Teflon tavayı ısıtın ve çok az sıvı yağ koyup yağlayın. Kızgın tavaya gözlemeleri koyup arkalı önlü pişirin. Piştikten sonra dilimleyip servis tabağına koyun ve sabah kalvaltınızda sıcak sıcak afiyetle yiyin.
Herkese Afiyet Olsun..
Isırgan Otlu Gözleme |
Isırgan Otlu Gözleme |
Dilek'le Mutfakta
İşte buuuuu:))) Ellerine sağlık cancağızım yine döktürmüşsün:)
YanıtlaSilMersiler canım arkadaşım benm..)
Sil