Otlu Poğaça
08-03-2014Otlu Poğaça |
Hamur işleriyle fazla aram yok aslında bugünlerde..Yarın pazar ve belki kahvaltıya kızımla damadım gelir, elimin altında bulunsun diye şip şak yapıverdim. İçine sebze karıştırdım ve biraz farklı olsun dedim..sonuç harikaydı..Denemenizi öneririm arkadaşlar..
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz ve toz şeker
Alabildiği kadar un, yaklaşık 5 su bardağı kadar
üzerlerine serpmek için susam ve çörek otu
4-5 dal ıspanak
4-5 dal yeşil taze soğan
4-5 dal maydanoz ve dereotu
Yapılışı:
Unu bir yoğurma kabına alın ve içine mayayı karıştırın. Yumurtanın bir tanesinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın ve kalanları yoğurma kabına koyun. Sütü, yoğurdu, yağı, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Sonra yavaş yavaş elenmiş unu ekleyin, yumuşak bir hamur elde edin. Hamura yıkayıp incecik doğradığınız sebzeleri ilave edip tekrar iyice yoğurun. Eğer hamur cıvıklaşırsa biraz daha un ekleyin. Yoğrulan hamuru 45 dk. üzerini bir nemli bezle örterek dinlendirin. Kabaran hamurdan elinizle küçük parçalar koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Bir müddet daha bekletip ardından üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpip önceden ısınmış 170 derece fırına verin.
Otlu Poğaça |
Otlu Poğaça |
Otlu Poğaça |
Otlu Poğaça |
Otlu Poğaça |
Dilek'le Mutfakta
ellerine sağlık sebzeli poğaça nefis olmalı :mutlu pazar kahvaltıları:)))))))))
YanıtlaSilTeşekkürler arkadaşım..gerçekten harika..ama mühim olan mutlulukla, sevgiyle yenilen yemekler, kahvaltılar..Sana da mutlu pazarlar canım..
SilElinize sağlık Dilek hanımcım Bu poğaçalar tam benlik olmuş.Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin sevgilerimle :)
YanıtlaSilSağolasın Semacım..içinde katı yağ olmadığı için ve de otlu olduğu için gayet sağlıklı canım..benden de kocaman sevgiler...)
Sil