Un Kavurmalı Tavuk Çorbası

12:40 Dilek Toksoy 0 Comments

08-03-2014

Un Kavurmalı Tavuk Çorbası
Çorbalar mutfağımızın, sofralarımızın baştacıdır, çorbasız sofra olmaz derdi annem...
Gerçekten de öyle, çorbasız bir sofra eksik gibi geliyor bana, yazın pek olmasa da kışın mutlaka her akşam çorba yaparım ben.

Bu çorbayı da içince kendinizi bomba gibi hissedeceğinizden emin olabilirsiniz...

Malzemeler:

100 gr. kemikli tavuk eti

4-5 su bardağı su

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet havuç

1 adet küçük soğan

2 diş sarımsak

1 yumurta sarısı

1 limon suyu

tuz, karabiber

Yapılışı:

Tencereye yağı koyun ve sonra da unu koyup kavurmaya başlayın. 5 dk kavurduktan sonra biraz sulandırıp karıştırın, un topak olmasın. Daha sonra 4 su bardağı su koyun ve kaynayana kadar karıştırın. Daha sonra yıkayıp parçalara böldüğünüz tavuk etlerini, rendelediğiniz havucu koyun ve kaynamaya bırakın. Arada bir karıştırarak pişirin.Pişmeye yakın yumurta sarısı ve limon karışımını, tuz ve karabiberi ekleyin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve üzerine kurutulmuş ekmek serpip afiyetle yiyin. 

Herkese Afiyet Olsun

Un Kavurmalı Tavuk Çorbası

Un Kavurmalı Tavuk Çorbası

Un Kavurmalı Tavuk Çorbası

Un Kavurmalı Tavuk Çorbası


                                Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                           Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: