Tavuk Kalamar
08-03-2014Tavuk Kalamar |
Bunun için 400 gr. kemiksiz tavuk göğsü almanız yeterli..Çeşitli baharatlarla tatlandırarak harika bir et garnitürü yapabilirsiniz. Yanında pilav ya da makarnayla harika bir ikili oluşturursunuz. Bir de yanında mevsim kompostosu olsun..Sağlıklı sofralar olsun..
Malzemeler:
400 gr. kemiksiz tavuk göğsü
Tuz, karabiber, pul biber,
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı köri
bir kaç damla limon suyu
1 yemek kaşığı zeytin yağı
2 yemek kaşığı galeta unu
Yapılışı:
Tavuk göğsüünü yıkayın ve kesme tahtasında ince şeritler halinde jülyen doğrayın. Üzerine galeta unu hariç diğer bütün malzemeleri koyup karıştırın. Daha sonra galeta ununu karıştırın ve teflon bir tavayı ocağa alıp ısınmasını bekleyin. Bu arada ben galeta ununu hep kendim yaparım. Bizim evde çok ekmek artıyor, gerçi artık ekmeği de kendim yapıyorum ama onun da artanından galeta unu yapıyorum. Artan ekmekleri fırında kızartıyorum ve daha sonra blenderdan geçiriyorum ve bir kavanozda kullanmak üzere saklıyorum.
Isınan tavaya çok az sıvı yağ koyun ve kızdıktan sonra doğradığınız etleri atın. Orta ateşte sürekli karıştırark nar gibi kızartın. Köri ve zerdaçalın verdiği renk, lezzet inanılmaz güzel yapıyor. Zaten zerdeçalı yemeklerinizde sık sık kullanmanızı öneririm. Şifa deposu, karaciğer dostu..
Kızaran tavuk etlerini servis tabağına alın, yanında pilav ve meyve kompostosuyla afiyetle yiyin.
Tavuk Kalamar |
Tavuk Kalamar |
Tavuk Kalamar |
Dilek'le Mutfakta
Hımmm:)) Severim kendisini:) Bulgur pilavi da göz kırpıyor hani:)) Ellerine sağlık cancağızım:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nilgüncüğüm..öperim seni kocaman..)
Sil