Patates Püresi
31-02014Patates Püresi |
Malzemeler:
5-6 adet orta boy patates
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük kase kaşar rendesi
tuz, karabiber
Yapılışı:
Patatesleri iyice yıkayın ve suda haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Patateslerin kabuklarını soyup çatalla ya da patates ezici aparatlar var onunla iyice ezin. Derin bir teflon tavaya tereyağını koyup eritin. Daha sonra ezilmiş patatesleri ekleyin ve karıştırın. Bir kaç kez döndürün ve sütü ekleyin, tekrar karıştırmaya devam edin. Püre kıvamını alıncaya dek kavurun. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra kaşar rendesini de püreye ekleyin. Püreniz hazır..Servis tabağına güzelce yayıp üzerini yeşillikle süsleyin. Izgara et, tavuk yanında eşlik etsin, afiyet olsun.
Patates Püresi |
Patates Püresi |
Dilek'le Mutfakta
bayılırım patates püresine, aslında et yemeklerine çok yakışıyor biftek, rosto,köfte gibi ama hayvan sevgim ağır bastığından düşünmemeye çalışıyorum:))))tek başına püreye de varım:)))
YanıtlaSileline sağlık:)
Ben de hayvan delisiyim canım ama et ve balık yemeden de duramıyorum..Püre dediğin gibi en çok et yemekleriyle güzel gidiyor, tek başına ise biraz yavan geliyor..sevgiler.
Sil