Püreli Rosto

01:53 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

19-03-2014

Püreli Rosto
Misafirlerinize ikram edebileceğiniz son derece leziz ve doyurucu bir ana yemek..


Farklı şekillerde pişirilen rostoyu ben de bildiğim şekilde pişirdim. Bu yemek de etin kalitesi çok önemli, dana eti olmalı ve en yumuşak kısmından sinirsiz olmalı. Eti bütün olarak da pişirebilirsiniz, yada dilimleyerek..ben dilimleyerek pişirdim. Yanında çorba, makarna ve salata, yoğurtla menüyü tamamladım. Gerçekten çok leziz oldu, haydi sizde bir kenara not alın bu leziz tarifi. 

Malzemeler:

1 kilo dana eti, bifteklik ya da bütün

1 adet kuru soğan

1 adet havuç

1 adet biber

6-7 diş sarımsak

kimyon, kişniş, biberiye, karabiber, pul biber

çok az kekik ve reyhan otu

tuz, 3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates biber salçası

Püre için:

7-8 adet orta boy patates

1 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı süt

tuz, karabiber

Yapılışı:

Etleri dilimleyip az yağlı tavada arkalı önlü hafifçe kızartın. Kızarttığınız etleri bir tabağa alın. Aynı tavaya jülyen doğranmış soğan, havuç ve biberi koyup zeytinyağında 5 dk.soteleyin. Tüm baharatları,tuzu, salçayı ekleyin ve karıştırın. 

Etleri güveç ya da döküm tencere ya da düdüklü tencereye koyun, üzerine sotelediğiniz sebzeleri ilave edin. Bir su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını örtün ve iyice pişirin. Kısık ateşte bir saatte pişiyor. Etler pişerken bir yandan püreyi yapmaya başlayın. 

Patatesleri iyice yıkayıp ikiye bölün ve yeterince suda haşlayın. Haşlandıktan sonra süzün ve kabuklarını soyun. Bir püre ezici ya da çatalla iyice ezin. Tavaya tereyağını koyup eritin, Ezilmiş patatesleri ekleyip kavurun, bir su bardağı sütü, tuz ve karabiberi de ekleyip güzelce karıştırın. 5-6 dk kavurduktan sonra büyük bir servis tabağına alın. 

Etleri tencereden bir tabağa alın ve sebzeli kısmı blenderdan geçirin. Biraz su ilavesi yapabilirsiniz. Koyu bir sos elde edin. Pürenin üzerine etleri dizin ve etlerin üzerine de bu sostan gezdirin. Dilerseniz 10 dk fırınlayabilirsiniz. Ben çok açtım ve misafirlerim de artık dayanamadı ve hemen yemeğe başladık.Yeşillik, domates ve biberle süsleyin. Yanında makarna yakışıyor..

Herkese bol bereketli sofralar olsun..Afiyet Olsun Canlarım..

Fotoğrafları arkadaşımın telinden çektiğim için pek istediğim gibi olmadı..Benim makinem arızalıydı..İdare edin artık..)

Püreli Rosto


Püreli Rosto

Püreli Rosto

Püreli Rosto


Püreli Rosto

Püreli Rosto



Püreli Rosto



Püreli Rosto


Püreli Rosto

Püreli Rosto

Püreli Rosto

Püreli Rosto
Sevgiyle Pişen Yemeklerden

Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. yemekleriniz,tatlılarınz,çok,lezzetliler,eline,sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfiye hanımcım, çok teşşkrler beğendiğiniz için..bloğuma üye olursanız sevinirim..ayrıca facebook sayfamda var..oradan da takip edebilirsiniz..sevgiler benden..https://www.facebook.com/dileklemutfakta

      Sil