Mandalina Reçeli
17-03-2014Mandalina Reçeli |
Mandalina reçelini yapalı bir kaç ay oldu. Bloğumda yayınlamıştım ama sonra silmek zorunda kalmıştım. Tekrar yazıp bu güzel reçeli sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaptığım en güzel reçellerden biri, hala duruyor, yemeye kıyamıyorum..) Kıvamını çok iyi tutturmuşum, adeta bal gibi oldu. Mandalinaları yemekten hoşlanmadım, sulu kısmı daha güzel geldi bana. Ekmeğin üstüne krem peyniri sürüyorum, bu reçelden bir kaşık koyuyorum ve ısırıyorum..inanılmaz lezzetli oluyor. Gelelim tarifine:
Malzemeler:
2 kilo mandalina
2 kilo toz şeker
7-8 adet karanfil
3 su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı:
Mandalinaları iyice yıkayın ve derin bir kabın içinde üzerlerini
geçecek şekilde suyla doldurun ve bir gece öyle bekletin. Ertesi gün suyunu
süzün ve bir pişirme tenceresine üzerini kaplayacak kadar su koyup kaynatın.
Kaynattıktan sonra suyunu süzün ve tekrar suyla doldurup tekrar fokurdayana
kadar kaynatın.
Mandalina Reçeli |
Daha sonra suyunu süzün, böylelikle acı suyu gitmiş olacaktır.
Süzülen mandalinalarin üzerine toz şekeri ekleyip bir gece daha bekletin.
Şimdi şekerlenen mandalinalara 3 su bardağı suyu ve karanfilleri ilave edip kaynamaya bırakın. Reçel kıvamına geldiğinde limon suyunu da ekleyip 5 dk. daha kaynatıp ocağın altını söndürün. Yaklaşık yarım saatte kıvamına gelecektir. Reçelimizi kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım. Kahvaltılarımızda yemek üzere dolabımızın bir köşesine koyalım. Ben denedim ve tam not verdim. Sadece mandalinaları değil de ağdasını ekmeğime sürmek daha güzeldi. Mis gibi kokusuyla sofralarınıza renk katacak bu reçeli deneyin derim.
Herkese Afiyet Olsun..
Mandalina Reçeli |
Mandalina Reçeli |
Mandalina Reçeli |
Mandalina Reçeli |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Bu yıl ben de yaklaşık aynı tarifle yaptım. Lezzeti ve tadı çok güzel ama sizinkilerde de gözlemlediğim gibi benimkilerin de bazıları çöktüler. Oysa Sakız Adasından aldığım mandalina reçelleri hiç çökmemişlerdi. Bunun püf noktası mutlaka vardır
YanıtlaSilMuşerref hanım, bu ilk yaptığım mandalina reçeliydi. Bu işin püf noktası mandalinanın cinsiyle ilgili..Satsuma cinsinden olmalı ve mandalinaları şerbetle çok kaynatmamak lazım..siz başka bir açıklama öğrenirseniz lütfen bana yazın..yorumunuz için çok teeşekkrler..
Sil