Mandalina Reçeli

20:34 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

17-03-2014

Mandalina Reçeli
Mutfağımda yaptığım en güzel reçellerden..


Mandalina reçelini yapalı bir kaç ay oldu. Bloğumda yayınlamıştım ama sonra silmek zorunda kalmıştım. Tekrar yazıp bu güzel reçeli sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaptığım en güzel reçellerden biri, hala duruyor, yemeye kıyamıyorum..) Kıvamını çok iyi tutturmuşum, adeta bal gibi oldu. Mandalinaları yemekten hoşlanmadım, sulu kısmı daha güzel geldi bana. Ekmeğin üstüne krem peyniri sürüyorum, bu reçelden bir kaşık koyuyorum ve ısırıyorum..inanılmaz lezzetli oluyor. Gelelim tarifine:

Malzemeler:

2 kilo mandalina

2 kilo toz şeker

7-8 adet karanfil

3 su bardağı su

yarım limon suyu

Yapılışı:

Mandalinaları iyice yıkayın ve derin bir kabın içinde üzerlerini geçecek şekilde suyla doldurun ve bir gece öyle bekletin. Ertesi gün suyunu süzün ve bir pişirme tenceresine üzerini kaplayacak kadar su koyup kaynatın. Kaynattıktan sonra suyunu süzün ve tekrar suyla doldurup tekrar fokurdayana kadar kaynatın.

Mandalina Reçeli
Daha sonra suyunu süzün, böylelikle acı suyu gitmiş olacaktır. Süzülen mandalinalarin üzerine toz şekeri ekleyip bir gece daha bekletin. 

Şimdi şekerlenen mandalinalara 3 su bardağı suyu ve karanfilleri ilave edip kaynamaya bırakın. Reçel kıvamına geldiğinde limon suyunu da ekleyip 5 dk. daha kaynatıp ocağın altını söndürün. Yaklaşık yarım saatte kıvamına gelecektir. Reçelimizi kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım. Kahvaltılarımızda yemek üzere dolabımızın bir köşesine koyalım. Ben denedim ve tam not verdim. Sadece mandalinaları değil de ağdasını ekmeğime sürmek daha güzeldi. Mis gibi kokusuyla sofralarınıza renk katacak bu reçeli deneyin derim.  

Herkese Afiyet Olsun..

Mandalina Reçeli

Mandalina Reçeli
              

Mandalina Reçeli


Mandalina Reçeli
                                      
                                   Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                           Dilek'le Mutfakta                                                                        

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Bu yıl ben de yaklaşık aynı tarifle yaptım. Lezzeti ve tadı çok güzel ama sizinkilerde de gözlemlediğim gibi benimkilerin de bazıları çöktüler. Oysa Sakız Adasından aldığım mandalina reçelleri hiç çökmemişlerdi. Bunun püf noktası mutlaka vardır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muşerref hanım, bu ilk yaptığım mandalina reçeliydi. Bu işin püf noktası mandalinanın cinsiyle ilgili..Satsuma cinsinden olmalı ve mandalinaları şerbetle çok kaynatmamak lazım..siz başka bir açıklama öğrenirseniz lütfen bana yazın..yorumunuz için çok teeşekkrler..

      Sil