Bakla Dizmesi
13-04-2014Bakla Dizmesi |
Malzemeler:
yarım kilo taze bakla
1 adet kuru soÄŸan
3-4 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı un
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz, toz şeker
1 limon suyu
bol dereotu
Yapılışı:
Baklaların uç kısımlarını kesin ve kırmadan bütün şekilde limonlu unlu suyun içinde 15. dk bekletin. Pişirme tenceresine yıkanmış domatesleri iri şekilde dilimleyip en altına yerleştirin.
Bakla Dizmesi |
Bakla Dizmesi |
Bakla Dizmesi |
Bakla Dizmesi |
Daha sonra baklaları limonlu sudan çıkartın ve bol suda yıkayın. Teker teker domateslerin üzerine sıralı şekilde dizin. Bir yemek kaşığı un serpin. Baklaların üzerine yemeklik doğradığınız soğanı yayın. Sarımsakları bütün atın. Zeytinyağı, tuz, toz şeker ve bir çay bardağı su ekleyip üzerine bir tabak örtün. Aynen dolmalara örttüğümüz gibi. Yemeği ocağa alın ve orta ateşte baklalar yumuşayana dek pişirin. Ben güveç tencerede pişirdim, daha lezzetli oldu. Yemek piştikten sonra tabağı ters çevirip baklaları bozmadan servis tabağına aktarın. Daha sonra üzerine bol dereotu serpiştirin.
Bakla Dizmesi |
Bakla Dizmesi |
Herkese sağlıklı, afiyet dolu bir hafta diliyorum..
Bakla Dizmesi |
Bakla Dizmesi |
Bakla Dizmesi |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: