Tavuk Şinitzel

12:08 Dilek Toksoy 2 Comments

14-04-2014

Tavuk Şinitzel
Çocukların en sevdiği tavuk yemeklerinden..
Tavuğun beyaz etinin yumurta ve galeta unuyla birleşip tatlanması..Yanında patates püresi, pilav ya da siz neyi tercih ederseniz..


Malzemeler:

6 adet tavuk şinitzel

2 adet yumurta

1 kase un

2 kase galeta unu

tuz, karabiber

kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Tavuk etlerini et dövücüyle biraz dövün, sonra güzelce yıkayın. Suyu süzüldükten sonra etleri una bulayın. Daha sonra çırptığınız yumurtalara bulayın, fazlasını silkeleyip galeta ununa batırın. Bu arada yumurta çırparken içine biraz tuz ve karabiber ekleyin. Galeta ununa iyice yapışmasını sağlayıp fazlasını yine silkeleyin. Bu şekilde hazırladığınız etleri kızgın bol yağda arkalı önlü nar gibi kızarana dek pişirin. Servis tabağına alın ve yanında dilediğiniz garnitürü kullanın. Ben patates püresi ve havuçlu pilav koydum.
 Herkese afiyet olsun canlarım...

Tavuk Şinitzel

Tavuk Şinitzel

Havuçlu Pirinç Pilavı
 Havuçlu Pirinç Pilavı normal pilav yapar gibi yapılır. Sadece içine küçük küp şeklinde doğranmış havuçları ekliyorsunuz. Havuçlar önceden hafif haşlanmış olacak ve daha sonra yağda hafif kavrulacak.
Tavuk Şinitzel


                                            Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                            Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Ben yumurtaya bulamadan sadece galeta ununa batırıp kızartıyorum daha hafif oluyor...ellerine sağlık ,patates püresi ile servis harika olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşkürler canım..Yumurtalı biraz ağır olabiliyor evet...yorumun için teşşkrler..sevgilerimi yolladım..

      Sil