Tavuk Şinitzel
14-04-2014Tavuk Şinitzel |
Tavuğun beyaz etinin yumurta ve galeta unuyla birleşip tatlanması..Yanında patates püresi, pilav ya da siz neyi tercih ederseniz..
Malzemeler:
6 adet tavuk şinitzel
2 adet yumurta
1 kase un
2 kase galeta unu
tuz, karabiber
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Tavuk etlerini et dövücüyle biraz dövün, sonra güzelce yıkayın. Suyu süzüldükten sonra etleri una bulayın. Daha sonra çırptığınız yumurtalara bulayın, fazlasını silkeleyip galeta ununa batırın. Bu arada yumurta çırparken içine biraz tuz ve karabiber ekleyin. Galeta ununa iyice yapışmasını sağlayıp fazlasını yine silkeleyin. Bu şekilde hazırladığınız etleri kızgın bol yağda arkalı önlü nar gibi kızarana dek pişirin. Servis tabağına alın ve yanında dilediğiniz garnitürü kullanın. Ben patates püresi ve havuçlu pilav koydum.
Herkese afiyet olsun canlarım...
Tavuk Şinitzel |
Tavuk Şinitzel |
Havuçlu Pirinç Pilavı |
Tavuk Şinitzel |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Ben yumurtaya bulamadan sadece galeta ununa batırıp kızartıyorum daha hafif oluyor...ellerine sağlık ,patates püresi ile servis harika olmuş...
YanıtlaSilTeşkürler canım..Yumurtalı biraz ağır olabiliyor evet...yorumun için teşşkrler..sevgilerimi yolladım..
Sil