Bezelye Yemeği

11:48 Dilek Toksoy 0 Comments

02-04-2014

Bezelye Yemeği
Mevsimi geliyor, sebzelerin sosyetesi bezelye..Zeytinyağlı bezelye yemeğine  ne dersiniz..?


Bezelyeler çıkmak üzere..Ama ben buzluğumdan çıkardığım bezelyeleri kullanıp bitirmek istedim. Et yemeklerinin yanında çok yakışan bir garnitür sebze olarak sıkça kullanırız bezelyeyi. Zeytinyağlı, havuçlu , patatesli si de çok güzel oluyor. Bugün ki tarifim bu zeytinyağlı olanı..yanında da meyhane pilavı yaptım, bir de cacık..Bugün de karnımız doydu çok şükür.Allah olmayanlara da versin derim her zaman. Amin.

Malzemeler:

1 kilo bezelye

2 adet patates

2 adet havuç

1 adet kuru soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı karışık salça

2-3 diş sarımsak

tuz, karabiber

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Tencereye yemeklik doğranmış soğanı koyup yağla hafif kavurun. Patatesleri ve havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kavrulan soğana salçayı ilave edip bir kaç dakika daha kavurun. Peşinden patatesleri ve havuçları ekleyip karıştırın. Üzerini çok az geçecek kadar kaynar su ekleyin. Tuz ve sarımsağı koyun. Bir iki taşım kaynayıp sebzeler yumuşamaya başlayınca yıkanmış bezelyeleri ekleyin. Yemeği fazla sulu yapmayın, kıvamına göre su ekleyin. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu arada toz şekeri eklemeyi unutmayın. Piştikten sonra servis tabağına alın ve isterseniz maydanoz ya da dereotuyla süsleyin. Pul biber de çok yakışır. Benim kızlar pek sevmedikleri için koymadım. 
Damak tadımıza uygun yemeklerden bezelye yemeğini deneyin derim. Herkese afiyet olsun.

Bezelye Yemeği
Bezelye Yemeği

Bezelye Yemeği

Bezelye Yemeği

Bezelye Yemeği

Bezelye Yemeği

                                  Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: