Bezelye Yemeği
02-04-2014Bezelye Yemeği |
Bezelyeler çıkmak üzere..Ama ben buzluğumdan çıkardığım bezelyeleri kullanıp bitirmek istedim. Et yemeklerinin yanında çok yakışan bir garnitür sebze olarak sıkça kullanırız bezelyeyi. Zeytinyağlı, havuçlu , patatesli si de çok güzel oluyor. Bugün ki tarifim bu zeytinyağlı olanı..yanında da meyhane pilavı yaptım, bir de cacık..Bugün de karnımız doydu çok şükür.Allah olmayanlara da versin derim her zaman. Amin.
Malzemeler:
1 kilo bezelye
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı karışık salça
2-3 diş sarımsak
tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Tencereye yemeklik doğranmış soğanı koyup yağla hafif kavurun. Patatesleri ve havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kavrulan soğana salçayı ilave edip bir kaç dakika daha kavurun. Peşinden patatesleri ve havuçları ekleyip karıştırın. Üzerini çok az geçecek kadar kaynar su ekleyin. Tuz ve sarımsağı koyun. Bir iki taşım kaynayıp sebzeler yumuşamaya başlayınca yıkanmış bezelyeleri ekleyin. Yemeği fazla sulu yapmayın, kıvamına göre su ekleyin. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu arada toz şekeri eklemeyi unutmayın. Piştikten sonra servis tabağına alın ve isterseniz maydanoz ya da dereotuyla süsleyin. Pul biber de çok yakışır. Benim kızlar pek sevmedikleri için koymadım.
Damak tadımıza uygun yemeklerden bezelye yemeğini deneyin derim. Herkese afiyet olsun.
Bezelye Yemeği |
Bezelye Yemeği |
Bezelye Yemeği |
Bezelye Yemeği |
Bezelye Yemeği |
Bezelye Yemeği |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: