Kavurmalı Tel Şehriye Çorbası

15:01 Dilek Toksoy 0 Comments

02-04-2014

Kavurmalı Tel Şehriye Çorbası
Bence farklı, leziz ve içilesi...


Tel şehriye çorbasının tek farkı şehriyelerin yağda kavrulması..Bence daha güzel bir tat veriyor o hafif yanık kavrulan şehriyenin kokusu..İlk içtiğimde misafirlikteydim ve o zaman hemen tarifini almıştım. Sık yaptığım çorbalardan, deneyin beğeneceksiniz..

Malzemeler:

1 su bardağı tel şehriye

2 yemek kaşığı tereyağı

1 litre su

tuz,reyhan otu

terbiyesi için:

1 adet yumurta

1 çay bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı un

Yapılışı:

Çorba tenceresine yağı koyup eritin. Şehriyeleri ekleyip hafif koyulaşana dek yakmadan kavurun. Bir litre kaynar suyu ilave edin. Şehriyeler pişe dursun siz diğer yandan terbiyesini hazırlayın. Yumurtayı, yoğurdu, unu çırpma teliyle iyice çırpın. Çok katı olursa biraz su ekleyin. Çorbanın suyundan 2-3 kaşık ekleyip ılındırın ve tencereye yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Çorba kıvamını alıncaya kadar 10 dk kadar pişirin. Tuz ve reyhan otunu ekleyip altını söndürün. Reyhan otu yoksa taze nane de olur. Dilerseniz yağla toz kırmızı biberi eritip üzerine gezdirin. Ben sade tercih ettim. 

Bu nefis çorbayı afiyetle yiyin.

Kavurmalı Tel Şehriye Çorbası

Kavurmalı Tel Şehriye Çorbası

Kavurmalı Tel Şehriye Çorbası

Kavurmalı Tel Şehriye Çorbası
                                   Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                       Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: