Kavurmalı Tel Şehriye Çorbası
02-04-2014Kavurmalı Tel Şehriye Çorbası |
Tel şehriye çorbasının tek farkı şehriyelerin yağda kavrulması..Bence daha güzel bir tat veriyor o hafif yanık kavrulan şehriyenin kokusu..İlk içtiğimde misafirlikteydim ve o zaman hemen tarifini almıştım. Sık yaptığım çorbalardan, deneyin beğeneceksiniz..
Malzemeler:
1 su bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 litre su
tuz,reyhan otu
terbiyesi için:
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Çorba tenceresine yağı koyup eritin. Şehriyeleri ekleyip hafif koyulaşana dek yakmadan kavurun. Bir litre kaynar suyu ilave edin. Şehriyeler pişe dursun siz diğer yandan terbiyesini hazırlayın. Yumurtayı, yoğurdu, unu çırpma teliyle iyice çırpın. Çok katı olursa biraz su ekleyin. Çorbanın suyundan 2-3 kaşık ekleyip ılındırın ve tencereye yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Çorba kıvamını alıncaya kadar 10 dk kadar pişirin. Tuz ve reyhan otunu ekleyip altını söndürün. Reyhan otu yoksa taze nane de olur. Dilerseniz yağla toz kırmızı biberi eritip üzerine gezdirin. Ben sade tercih ettim.
Bu nefis çorbayı afiyetle yiyin.
Kavurmalı Tel Şehriye Çorbası |
Kavurmalı Tel Şehriye Çorbası |
Kavurmalı Tel Şehriye Çorbası |
Kavurmalı Tel Şehriye Çorbası |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: