Çilek Soslu Keşkül
28-04-2014Çilek Soslu Keşkül |
Malzemeler:
1 kilo yarım yağlı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı dövülmüş fındık
Çilek sosu için:
2 kase çilek
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı su
Üzeri için: ince çekilmiş yeşil fıstık, çikolata tanecikleri
Yapılışı:
Derin bir tencereye sütü koyun. Diğer malzemeleri de ekleyip tel karıştırıcıyla karıştırın. Ocağın altını yakın ve kaynayana kadar karıştırın. Keşkül koyulaşmaya başlayınca bir kaç dakika daha pişirip ocağın altını kapatın. Keşkülü kup bardaklara yarısını biraz geçecek şekilde paylaştırın.
Diğer yandan çilek sosu yapmaya başlayın. Çilekleri bir tencereye alın ve 2 su bardağı su, 2 yemek kaşığı şekerle pişirin. Daha sonra el blenderiyle ezin. Nişastayı az suyla eritin. Kaynamakta olan çilekli sosa ekleyin ve hızlı hızlı karıştırın. Koyulaşan çilek sosu bir kaç dakika pişirin ve sonra ocaktan alın. Tekrar blenderdan geçirin ve biraz ılınınca keşküllerin üzerine paylaştırın. Sosun üzerine yeşil fıstık, çikolata taneleri serpin. Birer adet çilekle süsleyin. Keşküller ılındıktan sonra buzdolabında 3-4 saat bekletip afiyetle yiyin. Ben az şeker kullandım, siz şekerin miktarını isterseniz artırabilirsiniz.
Herkese Afiyet Olsun, Sevgiler....
Çilek Soslu Keşkül |
Çilek Soslu Keşkül |
Çilek Soslu Keşkül |
Çilek Soslu Keşkül |
Çilek Soslu Keşkül |
Çilek Soslu Keşkül |
Çilek Soslu Keşkül |
Çilek Soslu Keşkül |
Çilek Soslu Keşkül |
Çilek Soslu Keşkül |
Çilek Soslu Keşkül |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nursevin Hanım..sevgilerimle....)
Sil