Etli Patlıcan Kebabı
09-04-2014Etli Patlıcan Kebabı |
Malzemeler:
200 gr. kuşbaşı dana eti
1 adet kuru soğan
3 adet domates
5 adet yeşil biber
7-8 adet bostan patlıcan
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, kişniş
maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup küçük şekilde doğrayın. Tuzlu suyun içinde 20 dk. beklettikten sonra elinizle sularını sıkıp kızgın bol yağda kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu serili bir tabağa koyup fazla yağlarının süzülmesini sağlayın. Derin bir tencereye sıvı yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı koyup kavurun. Az miktarda su ekleyip kuşbaşı etleri ilave edin. Ocağın altını açın, yüksek ateşte etleri yarım saat pişirin. Suyunu kontrol edip susuz bırakmayın. Etler piştikten sonra salçayı, incecik doğradığınız domatesleri ve biberleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp etlerle sebzelerin kaynaşmasını bekleyin. Yaklaşık 10 dk. pişirin ve ocağın altını kapatın. Tuz, kişniş ve karabiber koyup karıştırın. Hafif sulu olan bu etli sosu kızarttığınız patlıcanlarla karıştırın. Fırın tepsisine döküp yayın. Üstüne doğranmış domates ve kıyılmış maydanoz serpip fırına verin. 10-15 dk 200 derece fırında pişirip fırından alın. Fırınlayınca daha güzel olduğunu söyleyebilirim. Dilerseniz üstüne kaşar peyniri rendesi serpip öyle fırına verebilirsiniz. Piştikten sonra servis tabağına alın ve şehriyeli pirinç pilavıyla yanında yoğurtla servis yapın. Herkese Afiyet Olsun.
Etli Patlıcan Kebabı |
Etli Patlıcan Kebabı |
Etli Patlıcan Kebabı |
Etli Patlıcan Kebabı |
Etli Patlıcan Kebabı |
Etli Patlıcan Kebabı |
Etli Patlıcan Kebabı |
Etli Patlıcan Kebabı |
Etli Patlıcan Kebabı |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: