Kırmızı Biberli ve Etsulu Kuskus Pilavı
06-04-2014Kırmızı Biberli ve Etsulu Kuskus Pilavı |
İnternetten bulduğum bir tarife göre pişirdiğim kuskus pilavı değişiklik arayanlar için bir seçenek. Ben yaptım, yedim ve mutluyum üçlemesiyle sizlerle tarifi paylaşıyorum.
Malzemeler:
1 paket kuskus
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kırmızı taze biber
1 adet irice domates
1 su bardağı et suyu
6 su bardağı su
tuz, karabiber
Yapılışı:
İlk önce kırmızı biberi ve domatesi yıkayıp incecik doğrayın ya da rondodan geçirin. Bir tencereye biberle domatesi koyup iyice yumuşayana dek kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin ve sonra ocağın altını kapatın.
Pişirme tenceresine tereyağını koyup eritin. İçine kuskusları atıp hafif koyu renk alana dek kavurun. Pişirdiğiniz domates ve biberli karışımı da ekleyin. Daha sonra 6 su bardağı kaynamış su ekleyip içine yeterince tuz atıp karıştırın. Suyunu çekmeye yakın bir bardak et suyu ekleyin ve kısık ateşte 15- dk daha pişirin. Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın. Pilav demlendikten sonra bir kaseyi ıslatın ve kepçeyle pilavdan alıp kaseye yeterince koyup kepçenin tersiyle bastırın. Düz bir servis tabağına ters çevirip servis yapın. Yanına domates dilimleri ve taze naneyle süsleyin. Çok güzel oluyor bu pilav, şiddetle tavsiye ederim.
Herkese Afiyet Olsun..
Kırmızı Biberli ve Etsulu Kuskus Pilavı |
Kırmızı Biberli ve Etsulu Kuskus Pilavı |
Kırmızı Biberli ve Etsulu Kuskus Pilavı |
Kırmızı Biberli ve Etsulu Kuskus Pilavı |
Kırmızı Biberli ve Etsulu Kuskus Pilavı |
Kırmızı Biberli ve Etsulu Kuskus Pilavı |
Kırmızı Biberli ve Etsulu Kuskus Pilavı |
Kırmızı Biberli ve Etsulu Kuskus Pilavı |
Kırmızı Biberli ve Etsulu Kuskus Pilavı |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: