Pekmezli Pelte
07-04-2014Pekmezli Pelte |
Nişastayı sulandırıp her çeşit meyve suyuyla tatlı yapabiliriz. Bu tarifimin de hikayesi biraz komik..Buzdolabında reçel kaselerinde kalan ayva reçeli ve pekmez, bir de erik pestili vardı annemin yolladığı..işte ben hepsini bir tencereye koydum. Üzerine 4 su bardağı kaynamış su koyarak bir kaç taşım kaynattım. Daha sonra 4 yemek kaşığı mısır nişastasını biraz suyla sulandırdım. Kaynayan pekmezli karışıma ekledim yavaşça, kıvam alması kısa sürdü ve sürekli karıştırdım. Biraz da vanilya ekledim. 3-5 dk. pişirip ocağın altını kapattım.Cam kaselere eşit şeklide kepçeyle koydum. Daha sonra üzerine bol hindistan cevizi döküp ılındıktan sonra buzdolabına koydum. Bir kaç saat sonra dolaptan alıp yiyebilirsiniz. Çok hafif, çok leziz çok naturel bir tatlı oldu. Elime sağlık..
Herkese AFİYETLER OLSUN..
Pekmezli Pelte |
Pekmezli Pelte |
Pekmezli Pelte |
Pekmezli Pelte |
Pekmezli Pelte |
Pekmezli Pelte |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: