Revani Tatlısı
04-04-2014Revani Tatlısı |
Pişirdik, yedik, mutluyuz üçlemiyle tarifin açıklamalarına bir göz atın diyorum...Belki canınız çeker, siz de yaparsınız. Çok kolay ve leziz..Tatlı krizine çok acil çözüm sunar. Misafirlerinize ikramlık, bildiğimiz en güzel tatlılardan Revani yapmaya başlayalım.
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
portakal ya da limon kabuğu rendesi
Üzerine hindistan cevizi
Şerbeti için:
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
yarım limon suyu
Yapılışı:
Tatlının hamurunu hazırlamadan önce şerbetini kaynatmanız gerekiyor. Şekeri, suyu ve limon suyunu bir tencereye koyup kaynatın. Yaklaşık 10 dk kaynattıktan sonra ocaktan alın ve şerbeti soğumaya bırakın.
Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Toz şekeri ekleyip bir el mikseriyle iyice çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpın. Tahta kaşıkla çırpmanızda fayda var, daha güzel kabarması açısından. Fırın tepsisini margarinle yağlayın ve bu karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıttığınız fırında 170-180 derecede yaklaşık 20-25 dk. pişirin. Fırından aldıktan sonra hemen dilimleyin ve soğuk şerbeti üzerine her tarafına gelecek şekilde gezdirin. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır. En son üzerine hindistan cevizi gezdirip servis yapın.
Revani Tatlısı |
Revani Tatlısı |
Revani Tatlısı |
Herkese Afiyet Olsun..
Revani Tatlısı |
Revani Tatlısı |
Revani Tatlısı |
Revani Tatlısı |
Revani Tatlısı |
Revani Tatlısı |
Revani Tatlısı |
Revani Tatlısı |
Revani Tatlısı |
Revani Tatlısı |
Revani Tatlısı |
Revani Tatlısı |
Revani Tatlısı |
Revani Tatlısı |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
nefis olmuş. Şerbeti tam kıvamlı görünüyor. Nasıl lezzetlidir kimbilir.
YanıtlaSilYaaa yapmııyım diyorum..bloğumda revani tarifi yokmuş..hmencik yaptım vallahi evett şerbeti tam kıvamında oldu..teşşkrler Nursevin hanım..selam ve sevgiler
SilEh be Dileğim sana helal olsun:)) Hangi ara derede yapıp kotarıp koyarsın sofraya:)) Revani...Bayılırım. Daha doğrusu içine irmik giren her tatlıya:) Bu da harika olmuş. Söylemeden geçemeyeceğim geçen gün lokma yapmıştın ya aklım kaldı o lokmalarda... Afiyet olsun diyorum ama okuduktan sonra burada kıvrandığımı da eklemeliyim:)))
YanıtlaSilEh be Nilgünüm..vallahi benm suçum yok..) bazen bıkıyorum yemek yapmaktan..hafta sonu gezeceğim ama..Bu aralar sinirliiyim..tatlıya sardım galiba.. baktım bloğumda yok ..yapıyım dedim. Kocaman sevgiler benden..Yatmam lazım ..offfff..)
SilEllerinize saglik, cok nefis görünüyor
YanıtlaSilTeşekkürler Siedacığım..afiyetler diliyorum..
Silben üst kısmını hindistan ceviziyle birlikte yemeye bayılıyorum
YanıtlaSilafiyetle
Afiyetler olsun canım..
SilOffff bu nasil revanidir boyle??:)) super otesi harika nefis..ellerinize saglik olsun afiyetler olsun...hani olsa idi 2 dilim yerdim:))
YanıtlaSilbende yolladım dostum sana iki dilimcik..yorumun için çok teşşkrler mutlu oldum..sevgiler..
SilNefisss görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgilerimi bıraktımmm...:))
YanıtlaSilTeşekkürler Selda'cığım..benden de kocaman sevgiler..)
Sil