Revani Tatlısı

22:38 Dilek'le Mutfakta 12 Comments

04-04-2014

Revani Tatlısı 
İrmiğin girdiği bütün tatlılar güzeldir. Bizim meşhur revani tatlımız pişti, şerbetlendi ve de afiyetle yendi.


Pişirdik, yedik, mutluyuz üçlemiyle tarifin açıklamalarına bir göz atın diyorum...Belki canınız çeker, siz de yaparsınız. Çok kolay ve leziz..Tatlı krizine çok acil çözüm sunar. Misafirlerinize ikramlık, bildiğimiz en güzel tatlılardan Revani yapmaya başlayalım.

Malzemeler:

4 adet yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

portakal ya da limon kabuğu rendesi

Üzerine hindistan cevizi

Şerbeti için:

5 su bardağı su

4 su bardağı toz şeker

yarım limon suyu

Yapılışı:

Tatlının hamurunu hazırlamadan önce şerbetini kaynatmanız gerekiyor. Şekeri, suyu ve limon suyunu bir tencereye koyup kaynatın. Yaklaşık 10 dk kaynattıktan sonra ocaktan alın ve şerbeti soğumaya bırakın. 

Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Toz şekeri ekleyip bir el mikseriyle iyice çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpın. Tahta kaşıkla çırpmanızda fayda var, daha güzel kabarması açısından. Fırın tepsisini margarinle yağlayın ve bu karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıttığınız fırında 170-180 derecede yaklaşık 20-25 dk. pişirin. Fırından aldıktan sonra hemen dilimleyin ve soğuk şerbeti üzerine her tarafına gelecek şekilde gezdirin. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır. En son üzerine hindistan cevizi gezdirip servis yapın. 
Revani Tatlısı 

Revani Tatlısı 
Revani Tatlısı 
Şerbetini çektikten sonra borcama dizin. Afiyetle yemek üzere masanızın baş köşesine yerleştirin. 

Herkese Afiyet Olsun..

Revani Tatlısı 

Revani Tatlısı 

Revani Tatlısı 

Revani Tatlısı 

Revani Tatlısı 

Revani Tatlısı 

Revani Tatlısı 

Revani Tatlısı 

Revani Tatlısı 

Revani Tatlısı 

Revani Tatlısı 


Revani Tatlısı 

Revani Tatlısı 


Revani Tatlısı 
Bol fotoğraflı olmuş..Çok seviyorum yemek fotoğraflamayı..

                               Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                     Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

12 yorum:

  1. nefis olmuş. Şerbeti tam kıvamlı görünüyor. Nasıl lezzetlidir kimbilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa yapmııyım diyorum..bloğumda revani tarifi yokmuş..hmencik yaptım vallahi evett şerbeti tam kıvamında oldu..teşşkrler Nursevin hanım..selam ve sevgiler

      Sil
  2. Eh be Dileğim sana helal olsun:)) Hangi ara derede yapıp kotarıp koyarsın sofraya:)) Revani...Bayılırım. Daha doğrusu içine irmik giren her tatlıya:) Bu da harika olmuş. Söylemeden geçemeyeceğim geçen gün lokma yapmıştın ya aklım kaldı o lokmalarda... Afiyet olsun diyorum ama okuduktan sonra burada kıvrandığımı da eklemeliyim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh be Nilgünüm..vallahi benm suçum yok..) bazen bıkıyorum yemek yapmaktan..hafta sonu gezeceğim ama..Bu aralar sinirliiyim..tatlıya sardım galiba.. baktım bloğumda yok ..yapıyım dedim. Kocaman sevgiler benden..Yatmam lazım ..offfff..)

      Sil
  3. Ellerinize saglik, cok nefis görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Siedacığım..afiyetler diliyorum..

      Sil
  4. ben üst kısmını hindistan ceviziyle birlikte yemeye bayılıyorum
    afiyetle

    YanıtlaSil
  5. Offff bu nasil revanidir boyle??:)) super otesi harika nefis..ellerinize saglik olsun afiyetler olsun...hani olsa idi 2 dilim yerdim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende yolladım dostum sana iki dilimcik..yorumun için çok teşşkrler mutlu oldum..sevgiler..

      Sil
  6. Nefisss görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgilerimi bıraktımmm...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Selda'cığım..benden de kocaman sevgiler..)

      Sil