Karadut Reçeli
23-05-2014
Aylin bu reçel sana..
Karadut Reçeli |
Reçeller kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi bana göre..Ben labne peynirini bir dilim çavdar ekmeğinin üzerine sürüyorum. Peynirin üzerine de reçel sürdüm mü..ohh değmeyin keyfime..Harika oluyor inanın.
Dut çok narin bir meyve, o yüzden dutu alır almaz pişirmek gerekiyor. Reçeli, kompostosu, marmelatı yapılır. Güzel pişirince bozulmadan uzun süre saklanabilir. Pastaların üzerine sos olarak da kullanabilirsiniz. Faydalarını anlatmakla bitmez..En önemlisi bir kalp dostu ve yaşlanmayı önleyici özelliği vardır. Şimdi gelelim tarifine..
Malzemeler:
1 kilo karadut
1 kilo toz şeker
yarım limon suyu
Yapılışı:
Dutların saplarını ayıklayın. Süzgeçte fazla tazyikli olmayan suyun altında yıkayın. Suyu süzülünce bir tencereye koyun ve üzerine toz şekeri dökün. Bu şekilde bir gece bekletin, daha kıvamlı oluyor. Ertesi sabah reçeli pişirmek üzere ocağa koyun. Önce harlı sonra kısık ateşte yarım sat pişirin. Reçel kıvamı geldiğinde limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın, ocağın altını kapatın. Reçelden bir kaşık alın ve dondurucuya atıp test edin. Kıvamı tutmadıysa bir taşım daha kaynatın. Reçel ılınınca cam bir kavanoza boşaltın. Kavanozun üzerine streç film kaplayıp kapağını sıkıca örtün. Ters çevirip bir gün bekletin. Uzun süre dayanması için bu işlemi yapın. Herkese afiyet olsun, mutlu kahvaltı sofraları olsun sevdiklerinizle..
Karadut Reçeli |
Karadut Reçeli |
Karadut Reçeli |
Karadut Reçeli |
Karadut Reçeli |
Dilek'le Mutfakta
Ben de istiyorum, hem meyve halini hem de recel halini. Kiskandim.
YanıtlaSilMukaddesciğim..kızım omana gerek yok..sana da yolladım..) afiyet olsun canım..teşkr ederim..
Sil