Güveçte Sebzeli Et Yemeği

22:47 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

28-06-2014

Güveçte Sebzeli Et Yemeği
Herkese Hayırlı Ramazanlar..
Ramazan ayının ilk gününe etli bir yemekle merhaba diyelim. Ramazan geldi, hoş geldi..bereketiyle, maneviyatıyla benim gönlümde daima özel bir ay olarak var olacak. Her ne kadar eskisi gibi oruç tutmak kolay gelmese de bu ayın verdiği maneviyatla gönüllerimiz temizleniyor. Verilen sadakalar, yardımlaşmalar, iftar sofralarında yenilen yemekler, nefsimizi sınavdan geçirdiğimiz manidar günler bana göre. Ardından gelen bayram sevinci ve ramazana veda..Bir ay çabucak geçecek, yine anlamayacağız günlerin nasıl geçtiğini..Benim için ramazan ayı eskisi kadar dopdolu geçmiyor son yıllarda..
Zaman insanlardan çalar ama kalplerden asla..Diyelim ve tekrar herkese kardeşçe, sevgiyle, ayırım yapmadan, birbirimizi kucaklayacağımız bereketli, bol ibadetli güzel bir ramazan ayı diliyorum..Sevgiyle ve afiyetle..

Malzemeler:

500 gr. dana kuşbaşı et

2 adet kabak

2 adet patlıcan

2 adet patates

2 adet kırmızı ve yeşil biber

2 adet kuru soğan

2 adet domates

5-6 diş sarımsak

2 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

tuz, karabiber, kekik

Yapılışı:

Etleri yıkayıp düdüklü tencerede 25 dk. az suyla pişirin. Diğer yandan sebzeleri ayıklayın ve dilediğiniz gibi kesin. Güveç tenceresine zeytin yağını koyup yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve bir kaç dakika kavurun. Salçayı ilave edip peşinden haşladığınız etleri koyun. Bir kaç dakika tahta kaşıkla çevirin. Sırasıyla önce patates dilimlerini daha sonra patlıcan, kabak, biber ve domatesleri dizin. Bir yemek kaşığı tere yağını küçük parçalara bölün ve tencereye ilave edin. 2 su bardağı sıcak su ekleyip tuz, karabiber koyduktan sonra tencerenin kapağını örtüp orta ateşte yarım saat pişirin. 
Güveçte Sebzeli Et Yemeği


Piştikten sonra kekik ve ya dilerseniz maydanoz serpin. Yemeği sıcakken servis tabağına koyup servis yapın, afiyetle yiyin. 

Güveçte Sebzeli Et Yemeği


Hayırlı ve bol bereketli Ramazanlar..

Güveçte Sebzeli Et Yemeği

                             Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                       Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. Eline sağlık Dilek abla, döktürmüşsün yine. Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşkekür ederim Hakkıcığım..Bu aralar yemek yapma azaldı bende nedense..ancak yaptım işte ramazanın hatrına bir şeyler..Sana da hayırlı ramazanlar..Sevgi ve afiyetle..

      Sil
  2. eline sağlık dilekcim aldım bir tabak hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohhhh afiyet olsun canım..paylaşmayı severim..Ramazan ayı da zaten paylaşımların daha yoğun olduğu bir ay değilmidir..Sevgi ve afiyetle..muckk

      Sil