Kayısılı Su Muhallebisi
08-06-2014Kayısılı Su Muhallebisi |
Malzemeler:
yarım kilo kayısı
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
süslemek için, toz tarçın, yeşil fıstık tozu, çikolata şekerlemeleri
Yapılışı:
Kayısıları yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra kayısıları rondadan geçirin. Tencereye suyu, nişastayı , şekeri ve rondodan geçirdiğiniz kayısıları koyup karıştırarak pişirin. Kıvamı çok koyu olursa su ilave edin.Bir kaç taşım kaynayınca vanilya ekleyip ocağın altını kapatın. Muhallebiyi kuplara ya da kaselere paylaştırın. Üzerlerini tarçın, çikolata ve fıstıkla süsleyip buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Herkese afiyet olsun..
Kayısılı Su Muhallebisi |
Kayısılı Su Muhallebisi |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: