Kuzu Şiş
13-06-2014Kuzu Şiş |
Malzemeler:
2 kişilik
500 gr. orta yağlı kuzu eti
100 gr. kadar kuyruk yağı
Terbiyesi için:
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı süt
4/3 çay bardağı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
tuz, pul biber, karabiber, kekik
közlemek için 2 adet domates, 5-6 adet yeşil sivri biber, 2 adet kuru soğan
Yapılışı:
Kuşbaşı doğranmış etleri yıkayıp süzün, bir kabın içinde bekletin. Diğer yandan terbiyesini hazırlayın. Bunun için soğanı ve sarımsağı rendeleyin. İçine zeytinyağı ve süt ekleyin. Tuz ve baharatları da karıştırıp etleri bu terbiyenin içine atın. Mümkünse bir gece bekletin. Benim kız sabah yapmış akşama kadar bekletmiş. Beklerse daha yumuşak pamuk gibi hatta lokum gibi olur kuzu şiş.
Terbiye olan etleri şişe geçirin. Etlerin aralarına kuşbaşı kesilmiş kuyruk yağı geçirin. Etleri kömür mangalında ya da bizim gibi elektrikli mangalda arkalı önlü iyice kızarana kadar pişirin. Etlerle birlikte mangala dilimlediğiniz domatesleri, soğanları ve biberleri koyup közleyin. Piştikten sonra servis tabağına hepsini dizin ve yanında gönlünüze göre en güzel hangi içecek gidiyorsa onu için. Bol salata yapmayı unutmayın. Herkese sevgilerimi gönderiyorum, lütfen sevgiyle kalın..Hayat kısa !!
Kuzu Şiş |
Kuzu Şiş |
Kuzu Şiş |
Kuzu Şiş |
Salata |
Dilek'le Mutfakta
Harika yemekler yapiliyor burda aman yarabbim olsada yesek gecenin bu vaktinde:)
YanıtlaSilteşkrler..gece gece görünce can çekiyor tabii..:) sevgiler..
Sil