Kuzu Şiş

22:38 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

13-06-2014


Kuzu Şiş
Hafta sonu keyfini çıkarmak için en güzel seçeneklerden biri de mangal keyfidir öyle değil mi.. Türk Milleti olarak pek severiz mangal yapmayı, pikniğe gitmeyi..yeşil bir ortam bulduk mu seriliriz otlara, sereriz yere eski bir battaniye, koyarız evde yaptığımız ne varsa dolma, kızartma vs..mangalı yakar baba veya koca..başlar etler pişmeye..Daha çok eskiden ailece gittiğimiz, deniz kenarında yaptığımız keyifli zamanları özlüyorum. İşten eve geldim dün akşam ve bu sofrayı buldum. Sağolsun kızım bana balkonda mangal keyfini yaşattı. Pikniğe uzun zamandır gittiğimiz yok ve doğada yapılan mangalın yerini tutmasa da gerçekten bana iyi geldi. Yarın hafta sonu tatili başlıyor. Dünyanın derdi bitmez arkadaşlar, savaşlar, ölümler bitmez..o yüzden siz keyfinize bakın, enerjinizi her zaman yüksek tutun, yenileyin. Herkese mutlu bir hafta sonu diliyorum.


Malzemeler:

2 kişilik

500 gr. orta yağlı kuzu eti

100 gr. kadar kuyruk yağı

Terbiyesi için:

1 adet kuru soğan

yarım çay bardağı süt

4/3 çay bardağı zeytinyağı

2-3 diş sarımsak

tuz, pul biber, karabiber, kekik

közlemek için 2 adet domates, 5-6 adet yeşil sivri biber, 2 adet kuru soğan

Yapılışı:

Kuşbaşı doğranmış etleri yıkayıp süzün, bir kabın içinde bekletin. Diğer yandan terbiyesini hazırlayın. Bunun için soğanı ve sarımsağı rendeleyin. İçine zeytinyağı ve süt ekleyin. Tuz ve baharatları da karıştırıp etleri bu terbiyenin içine atın. Mümkünse bir gece bekletin. Benim kız sabah yapmış akşama kadar bekletmiş. Beklerse daha yumuşak pamuk gibi hatta lokum gibi olur kuzu şiş. 

Terbiye olan etleri şişe geçirin. Etlerin aralarına kuşbaşı kesilmiş kuyruk yağı geçirin. Etleri kömür mangalında ya da bizim gibi elektrikli mangalda arkalı önlü iyice kızarana kadar pişirin. Etlerle birlikte mangala dilimlediğiniz domatesleri, soğanları ve biberleri koyup közleyin. Piştikten sonra servis tabağına hepsini dizin ve yanında gönlünüze göre en güzel hangi içecek gidiyorsa onu için. Bol salata yapmayı unutmayın. Herkese sevgilerimi gönderiyorum, lütfen sevgiyle kalın..Hayat kısa !!

Kuzu Şiş

Kuzu Şiş

Kuzu Şiş
Kuzu Şiş
Salata
                               Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                       Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Harika yemekler yapiliyor burda aman yarabbim olsada yesek gecenin bu vaktinde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşkrler..gece gece görünce can çekiyor tabii..:) sevgiler..

      Sil