Kiraz Reçeli

18:08 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

03-06-2014



Kiraz Reçeli
Kiraz Reçeli


Tam kiraz mevsiminde tam tadında kıpkırmızı kirazlar yenilesi doyasıya..Benim evimin bahçesinde iki çeşit kiraz ağacım vardı. Biri napolyon kiraz, diğeri de iri pembe olan..adı neydi bilmiyorum ama ikisi de çok lezzetliydi.Dalından koparıp yemeye bayılırım, çok ağaca çıkıp kiraz yerken düşmüşlüğüm de vardır. Hatta küçükken komşunun kiraz ağacından kiraz çalarken sahibinden odun sopası yemiştim ve çok kızmıştım..Ne olacaktı sanki..kirazları alıp mezara mı götürecekti..çoktan ölmüştür adamcağız daa neyse..)
Kiraz reçelini ilk defa yapıyorum. Deneme amaçlı yaptım ve gerçekten çok beğendim. Tam not verdim doğrusu. Rengi de kıvamı da harika oldu. Denemenizi tavsiye ederim. 


Malzemeler:

1 kilo kiraz

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

yarım limon suyu

Yapılışı:

Kirazları ayıklayın ve yıkayın. İçindeki çekirdekleri dikkatlice çıkartın ve pişirme tenceresine koyun. Üzerine 1 su bardağı su koyun ve yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra iki su bardağı daha sıcak su ekleyip şekerini de ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye bırakın. Reçel kıvamına gelince limon suyunu da ekleyin ve bir kaç taşım daha kaynatın. Bir kaşık alıp buzluğa koyun ve test edin. Buzluktan çıkarıp gerçek kıvamının olup olmadığını görün ve ona göre ocağın altını kapatın. Reçeli sıcak iken cam bir kavanoza dökün ve ağzını sıkıca kapatın. Buzdolabına kaldırın. Herkese mutlu ve afiyetli kahvaltılar diliyorum, kiraz tadında kalın..

Kiraz Reçeli

Kiraz Reçeli

Kiraz Reçeli

Kiraz Reçeli

                                 Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                           Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum: