Fırında Sebzeli Kaşarlı Alabalık

20:58 Dilek Toksoy 8 Comments

08-07-2014


Fırında Sebzeli Kaşarlı Alabalık
Deniz balığı ilk tercihim olsa da tatlı su balıklarından da tek tercihim kesinlikle Alabalık. Sakarya'da yaşadığım yıllarda bolca tükettiğimiz bir balıktı. Sakarya'nın muhteşem doğasında yetişen alabalıkların tadına doyum olmaz. Hakikisinden yiyeceksiniz yediniz mi..Dağlarda doğal su kaynaklarının olduğu yerlerde yetişen alabalıklardan, o mis gibi temiz havasında, mütevazi lokantalarda, huzurla yiyeceksiniz. Daha çok kızartmasını yaptığım ama bir lokantada yediğim fırınlama tarifini de denemiş ve çok beğenmiştim. Alabalık seviyorsanız mutlaka bir de bu tarifi deneyin derim. Herkese afiyet olsun. 


Malzemeler:

2 adet alabalık

1 adet domates

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

1 adet kuru soğan

4-5 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet limon

tuz, karabiber, kekik

2 adet defne yaprağı

maydanoz

1 su bardağı kadar kaşar rendesi

Yapılışı:

Balıkları ayıklatın, kılçıklarını çıkarttırın. Benim balıkçı çıkartmadı aceleden. Daha sonra balıkları yıkayın ve tepsiye yerleştirin. 

Fırında Sebzeli Kaşarlı Alabalık
Üzeri için tüm sebzeleri yıkayıp incecik doğrayın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp yağ ve limonu da ekleyin, bir kapta karıştırın. Bu karışımı balıkların üzerine yayın. Aralarına defne yapraklarını sıkıştırın. 

Fırında Sebzeli Kaşarlı Alabalık
En son üzerine bol kaşar rendesi serpip 200 derece fırına verip yaklaşık yarım saat pişirin. 

Fırında Sebzeli Kaşarlı Alabalık

Fırında Sebzeli Kaşarlı Alabalık

Fırında Sebzeli Kaşarlı Alabalık

Fırında Sebzeli Kaşarlı Alabalık
Muhteşem balığımız piştikten sonra servis tabağına alıp yanında bol yeşil salatayla servis yapın. Çok beğeneceğinize eminim. Afiyetler Olsun Canlarım..

Fırında Sebzeli Kaşarlı Alabalık

Fırında Sebzeli Kaşarlı Alabalık

Fırında Sebzeli Kaşarlı Alabalık
                                        Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                               Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

8 yorum:

  1. gerçekten çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. FIRINDA Alabalık çok da lezzetli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Nursevin hanım..sevgilerimle..

      Sil
  2. merhabalar
    özellikle sakarya ya yakın maşukiyede alabalık muhteşem olur
    sizinde elinize sağlık harika görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar size de..Ben zaten Sakarya'da 25 yıl yaşamış biri olarak Maşukiye'de pişen alabalıkları çok iyi biliyorum, oralardan görüp yaptığım bir tarifti canım..Özlemişim vallahi oraları..Yorumunuz için teşkrler

      Sil
  3. Çok lezzetli gözüküyor,ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, gerçekten lezzetliydi..sevgiler

      Sil
  4. Harika olmuş,ellerinize sağlık. Alabalık biz de çok severiz, özellikle kaşar peyniri ve mantarla. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım..özellikle kaşarlı harika oluyor, domates, soğan ve biberin suyu da alabalıkla birleşince gel de yeme..:) sevgilerimle, selamlar

      Sil