Unlu Kabak Kızartması
07-07-2014Unlu Kabak Kızartması |
Malzemeler:
5 adet irice kabak
sosu için:
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
yarım çay bardağı su
tuz, karabiber
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını kazıyıp yıkayın. Yuvarlak dilimler halinde kesin. Sosu için yumurtayı çukur bir kaba kırıp çırpın. İçine un ve su ekleyip çırpmaya devam edin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
Unlu Kabak Kızartması |
Dilimlediğiniz kabakları bu sosa batırıp kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartıp servis tabağına alın. Sıcak ya da soğuk yiyin. Herkese afiyet olsun.
Unlu Kabak Kızartması |
Unlu Kabak Kızartması |
Dilek'le Mutfakta
değişik olmuş canım ellerine sağlık kabağı bu şekilde hiç denememiştim hayırlı sahurlar..
YanıtlaSilEvet canım, teşkr ederim..Sakarya'dayken öğrendiğim bir tarif..dene bak harika oluyor..Hayırlı iftarlar canım..
SilBende yaptm ellerinize saglk tarf icin tskler
YanıtlaSil