Unlu Kabak Kızartması

12:48 Dilek Toksoy 3 Comments

07-07-2014


Unlu Kabak Kızartması
Unlu Patlıcan Kızartmasının tarifini çok tıkladınız. Sıra geldi Unlu Kabak kızartmasına. İşlem aynı ama tatları farklı. Yine pamuk gibi yumuşak ve lezzetli, haydi deneyin. 


Malzemeler:

5 adet irice kabak

sosu için:

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

yarım çay bardağı su

tuz, karabiber

kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Kabakların kabuklarını kazıyıp yıkayın. Yuvarlak dilimler halinde kesin. Sosu için yumurtayı çukur bir kaba kırıp çırpın. İçine un ve su ekleyip çırpmaya devam edin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın. 

Unlu Kabak Kızartması

Dilimlediğiniz kabakları bu sosa batırıp kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartıp servis tabağına alın. Sıcak ya da soğuk yiyin. Herkese afiyet olsun.

Unlu Kabak Kızartması
Unlu Kabak Kızartması
                                   Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                               Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

3 yorum:

  1. değişik olmuş canım ellerine sağlık kabağı bu şekilde hiç denememiştim hayırlı sahurlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım, teşkr ederim..Sakarya'dayken öğrendiğim bir tarif..dene bak harika oluyor..Hayırlı iftarlar canım..

      Sil
  2. Bende yaptm ellerinize saglk tarf icin tskler

    YanıtlaSil