Kabak Lazanya
13-07-2014Kabak Lazanya |
Malzemeler:
10 adet kabak
4-5 yemek kaşığı un
etli harcı için:
300 gr. çok küçük doğranmış kuşbaşı et ya da kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 adet yeşil etli biber
1 adet kırmızı biber
tuz, karabiber, kekik, maydanoz
Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber, tuz
Üzerine serpmek için 1 su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını kazıyıp yıkayın. Halka halka kesin ve unlayın. Fırın tepsisine dizip 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Kabak Lazanya |
Beşamel sos yapılışı:
.
Yağları derince bir tavaya koyup eritin. Unu ekleyip orta ateşte kavurun. Unun rengi dönünce yavaş yavaş sütü ekleyip hızlıca karıştırın.
Beşamel Sos Yapılışı |
Beşamel Sos Yapılışı |
Beşamel Sos Yapılışı |
Kıvamını alınca bir kaç dakika daha pişirin. Çok katı olursa süt ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ben bir kaşık kaşar rendesi de ilave ettim bu sosa.
Şimdi sıra geldi lazanyayı istifleyip fırına vermeye..
Fırına dayanıklı bir tepsiye, borcama, evinizde ne uygunsa o olabilir. Önce kabakların yarısını dizin, ardından etli harcı üzerine yayın. Daha soonra da beşamel sos ile kapatın. Bu işlemi bir kez daha tekrarlayıp üst üste istiflediğimiz kabak lazanyayı fırına vermeden önce üzerine bolca kaşar rendesi serpin.
Kabak Lazanya |
Kabak Lazanya |
Kabak Lazanya |
Kabak Lazanya |
Kabak Lazanya |
Herkese afiyet olsun..Ben çok beğendim ya siz...?
Kabak Lazanya |
Kabak Lazanya |
Kabak Lazanya |
Kabak Lazanya |
Kabak Lazanya |
Kabak Lazanya |
Kabak Lazanya |
Kabak Lazanya |
Kabak Lazanya |
Kabak Lazanya |
Kabak Lazanya |
Dilek'le Mutfakta
ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşşkr ederim canım..:)
SilEllerine sağlık
YanıtlaSil