Kabak Lazanya

00:06 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

13-07-2014

Kabak Lazanya
Kabak tadında lazanya yemeye ne dersiniz..Ben garantisini veriyorum, mutlaka yapıp deneyin. Tarifi bende çok yakın arkadaşım Fatoş'tan aldım. Sağolsun bana değişik bulduğu tarifleri yazar ve mutlaka yaptığım tarif başarılı olur. Uzun zamandır lazanya yapmıyordum. Bloğumda tarifi yok zaten. Fakat kabaklı lazanya hamurlu olana göre daha hafif ve leziz geldi bana. Kabakları kızartmadan unlayıp fırınlanıyor ve gerisi lazanya tarifinin aynısı. Ramazanda ana yemek olarak misafirlere sunabileceğiniz harika bir yemek tarifi veriyorum size..ee daha ne olsun. Bir sürü işimin arasında sizi de düşünüp şurada zaman harcıyorum, kıymetimi bilin...)) Vallahi üç haftalık ütü yaptım bu sıcakta, fena yoruldum..Herkese sevgi dolu, bol kazançlı bir hafta diliyorum. 


Malzemeler:

10 adet kabak

4-5 yemek kaşığı un

etli harcı için:

300 gr. çok küçük doğranmış kuşbaşı et ya da kıyma

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet kuru soğan

1 adet domates

 1 adet yeşil etli biber

1 adet kırmızı biber

tuz, karabiber, kekik, maydanoz

Beşamel sos için:

2 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvıyağ

karabiber, tuz

Üzerine serpmek için 1 su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı:

Kabakların kabuklarını kazıyıp yıkayın. Halka halka kesin ve unlayın. Fırın tepsisine dizip 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. 

Kabak Lazanya
Diğer yandan etli harcını hazırlamaya başlayın. Etleri çok ince kesip yıkayın. Pişirme tavasını kızdırın ve zeytinyağını koyun. Etleri ilave edip soteleyin. Sırayla: yemeklik doğranmış soğanı, kabukları soyulmuş domatesi dilimleyin ve ekleyin. Biberleri yıkayıp jülyen doğrayıp tavaya ekleyin ve sotelemeye devam edin. Sebzeler yumuşayınca tuz, karabiber ve kesilmiş maydanoz ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatın. 

Beşamel sos yapılışı:

Yağları derince bir tavaya koyup eritin. Unu ekleyip orta ateşte kavurun. Unun rengi dönünce yavaş yavaş sütü ekleyip hızlıca karıştırın. 
Beşamel Sos Yapılışı

Beşamel Sos Yapılışı

Beşamel Sos Yapılışı


Kıvamını alınca bir kaç dakika daha pişirin. Çok katı olursa süt ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ben bir kaşık kaşar rendesi de ilave ettim  bu sosa. 

Şimdi sıra geldi lazanyayı istifleyip fırına vermeye..

Fırına dayanıklı bir tepsiye, borcama, evinizde ne uygunsa o olabilir. Önce kabakların yarısını dizin, ardından etli harcı üzerine yayın. Daha soonra da beşamel sos ile kapatın. Bu işlemi bir kez daha tekrarlayıp üst üste istiflediğimiz kabak lazanyayı fırına vermeden önce üzerine bolca kaşar rendesi serpin. 

Kabak Lazanya
Kabak Lazanya

Kabak Lazanya

Kabak Lazanya

Kabak Lazanya
Fırını 180 dereceye ayarlayıp kabak lazanyayı fırına verin ve altı üstü kızarana kadar pişirin. Üzeri nar gibi kızardığında fırından alın ve biraz soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis yapın.

Herkese afiyet olsun..Ben çok beğendim ya siz...? 

Kabak Lazanya

Kabak Lazanya

Kabak Lazanya

Kabak Lazanya

Kabak Lazanya

Kabak Lazanya

Kabak Lazanya

Kabak Lazanya

Kabak Lazanya

Kabak Lazanya

Kabak Lazanya
                                   Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                            Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

3 yorum: